Lies & Teije's reis website

Een dagje naar Geneve


Je bent hier: Home -> Europa -> Zwitserland -> Reisverslag Zwitserland -> 03 oktober

Zwitserland, najaar 2000, een dagje naar Geneve

Het uitzicht is nog wat mistroostig 's ochtends en we besluiten naar Geneve te gaan in plaats van naar de Matterhorn; dat willen we eigenlijk doen op een dag met wat minder bewolking. Morgen is alweer de laatste dag, dus het is een gokje...
Uitzicht vanaf het balkonOok vandaag kunnen we het niet laten nog even een foto van het uitzicht vanaf ons balkon te maken. De sterk wisselende weersomstandigheden bieden steeds weer spectaculaire vergezichten.
Het meer van Geneve Kasteel in GeneveWe rijden het Rhônedal uit naar het westen en volgen de zuidkant van het meer zodat we 4x de Franse en 4x de Zwitserse grensposten passeren. Als stad valt Geneve ons nogal tegen en na een aantal uren wandelen hebben we het wel gezien.
Op zich staan er prachtige gebouwen en is het een levendige stad, maar toch missen we iets, een bepaalde sfeer van gemoedelijkheid misschien. Op de een of andere manier spreekt Geneve ons in ieder geval niet aan. Leuk om even door te brengen, maar dan snel weer weg en zeker niet een stad waar we nog een keer heen moeten.
Uitzicht vanaf het balkonWe zijn niet al te laat terug na deze rit en besluiten de dag met het uitzicht op de Rhônevallei vanaf ons balkon. De lucht wordt steeds helderder en het blijft nog lang aangenaam op het balkon zodat we tot ver na de schemering buiten kunnen zitten.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven