Lies & Teije's reis website

Veysonnaz, Sion en omgeving


Je bent hier: Home -> Europa -> Zwitserland -> Reisverslag Zwitserland -> 01 oktober

Zwitserland, najaar 2000, Veysonnaz, Sion en omgeving

Wanneer we 's ochtends (laat, heel laat...) wakker worden en we de gordijnen opentrekken zien we alleen maar mist, de lucht is potdicht. Een laaghangende wolk heeft ons volledig omringd. In eerste instantie zien we zelfs de huisjes vlak voor ons niet; maar na een minuut of 3 trekt de mist ineens en heel snel op.
Uitzicht vanaf het balkon Uitzicht vanaf het balkonNog geen 10 minuten later hebben we al weer zicht over het hele dal in de diepte. Zulke snelle wisselingen zie je wel vaker in de bergen, vooral op zo'n hoogte, maar we zijn er toch door verrast en waren al even bang dat het een zwaar bewolkte dag zou gaan worden.
We rijden eerst de bijna 15 kilometer lange weg vol haarspeldbochten naar beneden tot we in Sion zijn en we kijken wat rond in Sion en omliggende dorpen, maar er valt weinig te beleven. Geen wonder, het is zondag en we zitten precies tussen het zomer- en winterseizoen in, dus nemen de Zwitsers ook even pauze. Maar met het lekkere weer (ca. 20°C) zouden we best even op een terrasje willen zitten.
BerghuisjesNa een korte rondrit keren we dan ook terug naar Veysonnaz om een uitgebreide wandeling langs de smalle paadjes en stroompjes in de buurt te maken. Het gebied staat vol appartementen die te huur zijn en hoewel ze allemaal erg gelijkvormig zijn passen ze heel mooi in het landschap.
Het is warm in de zon Haute NendazNa een paar uur wandelen, klimmen en klauteren komen we redelijk uitgeput weer terug in ons appartement. We hebben nog even gehoopt dat de skilift zou werken, maar die gaat in november of december pas weer van start.
Wij zijn allebei fervente lezers en ook dit keer hebben we (nog net op tijd) voldoende boeken bij ons, dus na het invallen van de duisternis (tegen 7 uur) laten we ons op de bank vallen met koffie, een biertje en onze boeken. Vervelen doen wij ons nooit, zeker niet wanneer we op vakantie zijn! Af en toe stappen we even het balkon op om de sterrenhemel te bekijken en het fel verlichte dal in de diepte.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven