Lies & Teije's reis website

De reis naar Zwitserland, Veysonnaz


Je bent hier: Home -> Europa -> Zwitserland -> Reisverslag Zwitserland -> 30 september

Zwitserland, najaar 2000, de reis naar Zwitserland, Veysonnaz

Na de heuvels in Schotland (zomer 2000) wordt het nodig tijd dat we de hoge bergen intrekken aangezien Lies nog steeds geen 'echte' bergen heeft gezien volgens Teije. En daarom hebben we een chalet gehuurd, een paar kilometer boven Veysonnaz in Wallis. Veysonnaz ligt op ca. 1400 meter hoogte en je hebt er (bij onbewolkt weer) prachtig uitzicht over Sion en het Rhône-dal.
Nog even is er paniek omdat Teije z'n boeken vergeten is en we kunnen geen van beiden op vakantie zonder een aantal boeken voor 's avonds. Teije heeft thuis een mooi stapeltje klaargelegd, maar is vergeten ze in z'n tas te stoppen. Gelukkig heeft Doesburg een paar boekenzaken waar we vast en zeker nog als een goede klant herinnerd zullen worden.
Uitzicht op MontreuxWe vertrekken 's ochtends om 8 uur uit Doesburg (bij Arnhem) en in de loop van de middag arriveren we in Zwitserland dankzij de snelle Duitse wegen en de snelle auto die we hebben. Bij het meer van Geneve stoppen we even om een foto van Montreux te nemen. Het is afwisselend bewolkt en zonnig, maar het is in ieder geval droog. Eigenlijk kan het weer ons niet eens zoveel schelen, we zijn allang blij dat we er weer even uitkunnen.
Ons appartement in Veysonnaz Ons appartement in VeysonnazTegen het einde van de middag komen we aan in Veysonnaz Station, een appartementendorp boven Veysonnaz waar we een appartement hebben gehuurd in Mayens de l'Ours. Ons appartement is slechts een onderdeel van een groter chalet, maar behalve ons lijkt er verder niemand aanwezig te zijn. De naam van het gebouw, Beaulieu, doet ons denken aan Beauly in Schotland, waar we zulke goede herinneringen aan hebben.
Tijd om te lezen Appartementengebouw Mayens de l'OursHet appartement is typisch Zwitsers, bijna kneuterig, te noemen. Een hal, een badkamer en een grote kamer met open keuken en een bedbank en alles van hout. Voldoende voor ons.
Appartementengebouw Mayens de l'OursHet wordt al snel schemerig nadat we aankomen en na een korte wandeling door het dorpje (dat uitgestorven is bij gebrek aan toeristen) en omdat we ook wel een beetje moe zijn van de rit van ruim 1000 kilometer, sluiten we ons op in het appartement en beginnen aan onze boeken.
Maar wanneer het echt donker is genieten we nog meer van het uitzicht op Sion, 1400 meter beneden ons in het Rhônedal. Het is een prachtig gezicht, zeker omdat de hemel zo helder is. Helaas is de foto van dit uitzicht mislukt.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven