Lies & Teije's reis website

Nog even de rest van Praag bekijken


Home -> Europa -> Tsjechië -> Reisverslag Tsjechië -> 19 juli 2003

Zaterdag 19 juli, nog even de rest van Praag bekijken

Kunstgalerie in PraagDe kaart volgend zijn we al langs de meeste monumentale gebouwen in Praag gewandeld en vandaag gaan we eens lekker slenteren en maar zien wat we tegenkomen. Zo grauw als Praag vroeger was, zo kleurrijk is het nu, vol reclame maar gelukkig ook nog kunst: kunstgalerieen en theaters kunnen die van Wenen misschien nog niet evenaren maar er valt genoeg te zien.
Kunst op straat, PraagNa een lange wandeling naar het zuiden van de stad (de wijk Nove Mesto en Vysehrad waar een grote burcht staat (valt veel over te vertellen, maar dat doen wij hier niet) keren we terug naar het centrum en vinden nog meer kunst op straat.
Zomaar een gebouw in PraagHet is vandaag weer flink warm en we wandelen letterlijk van terrasje naar terrasje. Tussendoor komen we steeds weer leuke of opmerkelijke dingen tegen, zoals dit huisje dat is ingeklemd tussen twee nieuwere gebouwen. Wanneer het in Groningen had gestaan hadden ze wel een smoes verzonnen om het oude gebouw er tussenuit te 'renoveren'.
MarionettenwinkelMochten we ooit nog een marionettentheater willen beginnen dan gaan we zeker de poppen in Praag kopen. We zijn de afgelopen dagen heel wat winkels tegengekomen met prachtige poppen en ondanks de verleiding ervan hebben we niets gekocht. We zouden er toch (eerst) niets mee doen.
Plein voor het oude raadhuis, Praag Kerk voor het oude raadhuis, PraagBehalve de burcht Vysehrad beklimmen we ook de toren van het oude raadhuis. Onze gymnastiekoefeningen voor vandaag. Nou ja, in de raadhuistoren hebben we de lift omhoog genomen die minstens 50 van de 70 meter hoogte voor z'n rekening neemt.
Het uitzicht vanaf de toren over Praag is prachtig, net alsof we op Madurodam neerkijken. Poppetjes bewegen in de verte met een doelloosheid die erop wijst dat het waarschijnlijk om toeristen gaat.
Restaurant in Praag De Kruittoren in PraagPraag blijft ons verrassen met leuke kiekjes en onverwachte details. Dat, en het levendige van de stad, maakt haar zo aantrekkelijk. We zijn blij dat we een dagje op deze manier hebben rondgekeken en niet alleen onze reisgids hebben gevolgd.Onder de kruittoren door gaan we in het begin van de avond terug naar een metrostation om de camping weer op te zoeken. We hebben Praag 'by night' nog niet gezien, maar dat bewaren we voor de toekomst.
Roltrap naar de metroHet openbaar vervoer is hier geweldig. Zelfs op zaterdag geen lange wachttijden en weinig geklim met alle lange en snelle roltrappen.Nu we het verslag weer af hebben lijkt het maar een korte dag geweest te zijn, maar voor ons was het een fantastische lange dag waarop we weer veel gezien hebben. En onze voeten weten daar alles van. Au...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven