Lies & Teije's reis website

Ronddwalen door Barcelona en terug naar huis


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 26 september 2008

Vrijdag 26 september, ronddwalen door Barcelona en terug naar huis

De laatste dag alweer, de tijd is omgevlogen en de paar dagen dat we slecht weer hadden doen het nog korter lijken! We moeten tegen 4 uur op het vliegveld zijn en daardoor ga je de dag toch een beetje daarop richten, oftewel geen grote plannen meer voor vandaag.
Placa duc de la Medinaceli Monumentaal postkantoorWe hebben al snel de koffers ingepakt, maar die halen we vanmiddag pas op. Eerst een wandeling langs de boulevard en wat foto's nemen van plekken waar we al vaker langs gelopen zijn. Overal zijn monumentale pleinen, gebouwen en monumenten en eigenlijk is dat een wonder als je leest hoe heftig de strijd altijd is geweest tussen Spanje (Madrid) en de Catalaanse gebieden waarvan Barcelona de belangrijkste stad is. Daar kunnen de Friezen nog wat van leren... Maar van sommige lokale bewoners horen we dat de Barcelonezen af en toe best wel ver gaan met hun onafhankelijkheidsgevoel, alsof we nog geen Europese Unie hebben.
Deur met kloppers op 2 meter hoogteOp weg naar het metrostation Barceloneta lopen we langs deze deur en zien ineens een paar mensen een foto maken, een Amerikaans stel. Als anderen ergens een foto van maken zijn we altijd nieuwsgierig waarom en nu blijkt uit hun gespek al snel waarom. Dat we dat zelf nog niet hadden gezien! De deurkloppers op deze deur zitten op ruim 2 meter hoogte, veel te hoog voor wie dan om aan ze tegen de deur aan te slaan. Maar achteraf gezien had een van ons er even naast moeten gaan staan zodat je de verhouding beter kon zien en dat de kloppers echt veel te hoog zitten voor een normaal persoon.
Daarna nemen we de metro naar het noorden maar we komen terecht in een saaie buurt in plaats van de 3 torens die waarschijnlijk bij het Olympische dorp horen en die we al zo vaak vanuit de verte gezien hebben. Ook dat is voor een volgende keer, we zijn hier duidelijk nog niet uitgekeken.
Fruitartiest op de Ramblas Fontein op Placa ReialAl snel zitten we weer in de metro terug op weg naar de Ramblas en daar lopen we voor de laatste keer dit jaar nog wat rond. Vervolgens nog een kop koffie op Placa Reial. Wat ons vandaag wel overal in de stad opvalt is dat er zoveel politie aanwezig is. Zou het weer een 'opruimdag' zijn? Af en toe heeft Barcelona zo'n dag waarop zwervers van hun vaste plekje worden weggestuurd en er strenge controles zijn op alcoholgebruik in het openbaar en andere misstanden die het tourisme in gevaar zouden kunnen brengen.
Na de middag sluiten wij ons appartement af (jammer, het was er zo mooi en prettig toeven) en lopen met onze koffers richting Rambla waar we op een terrasje nog wat rondkijken. Oh, de kabelbaan boven de stad vanaf de haven lijkt het ook weer te doen, zien we in de verte. Maar tja, daar hebben we vandaag geen tijd meer voor, gelukkig...
Ons vliegtuig in de regen, BarcelonaEn dan met de metro en vervolgens de trein naar het vliegveld. De eerste keer dat we met de trein gaan en we zitten bijna op de verkeerde. Het is een chaos op het treinstation en we moeten veel verder lopen dan we hadden verwacht. Ook op het vliegveld zelf zijn we minstens een kilometer van de vertrekhallen verwijderd en buiten zien we dat de zon verdwenen is en dat het ineens regent! Met regen zijn we aangekomen en zo vertrekken we ook weer...
Uitzicht vanuit de Airbus 320 Uitzicht vanuit de Airbus 320Maar het vliegtuig vertrekt op tijd en ik blijf vliegen gewoon niet leuk vinden. Aan de andere kant heb ik het er graag voor over om zo snel in een stad als Barcelona te zijn, even doorbijten en tussendoor de mooie lucht bewonderen. Voor we het weten staan we op Schiphol waar we alweer de trein net missen.
Raar hoor, zo zit je in de zon op een terras, en zo zit je in de regen, boven de wolken en vervolgens stap je weer in je auto om een paar uur later thuis aan te komen, bijna 2000 kilometer van de plek waar je die ochtend zat. Ondanks de paar mindere dagen wat het weer betreft hebben we er weer fijne vakantieherinneringen bij plus nog een heleboel dingen die we ooit nog een keer moeten en willen zien. Wij zijn absoluut geen stadsmensen, maar Barcelona is echt de metropool waar we nog vaker heen willen!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven