Lies & Teije's reis website

Naar het aquarium en het Imax theater


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 23 september 2008

Dinsdag 23 september, naar het aquarium en het Imax theater

Glazen lift in ons gebouw Portiek van ons gebouwVandaag is het wat droger dan gisteren, maar het wordt alweer een kille en grijze dag. Daarom gaan we vandaag ons 'slecht-weer' programma maar uitvoeren. Maar eerst met onze fantastische glazen lift naar beneden in het appartementencomplex waar we ons prima op ons gemak voelen, beter dan ooit in een hotel hier. Hadden we al wat reclame gemaakt? Barnatravel is echt fantastisch voor een verblijf in deze stad en dan heb je ook nog een Nederlandstalige contactpersoon. Een leuk en ruim appartement waar je ieder moment in kunt en dan ook nog geen geluidsoverlast wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt in Barcelona.
Port Vell, zicht op MontjuicUiteraard zoeken we eerst een terrasje op voor onze dagelijkse ochtendkoffie (ietsje te sterk deze keer) maar dan lopen we al snel door naar de oude haven, een gebied dat er nu mooi bijligt maar dat vroeger nogal verwaarloosd werd zoals zoveel wijken van Barcelona. Vooral de olympische spelen schijnen hierin een grote verandering teweeg hebben gebracht.
Het aquarium, Barcelona Het aquarium, BarcelonaWe gaan eerst naar het aqaurium dat we de vorige keer ook al hebben bezocht, maar dat mooi genoeg is om er nog een keer te gaan kijken. Je kunt hier rustig een paar uur voor uittrekken als je alles wilt zien. Het meest spectaculaire gedeelte is wel het grote bassin met vele vissoorten, waaronder haaien, waar je op een lopende band langs gaat, of eigenlijk er midden doorheen. Je kunt er af stappen als je wilt om mooie onderwaterfoto's te maken.
Schoonmaker in het aquarium, Barcelona Roggen in het aquariumEen stel duikers is bezig de randen van het bassin schoon te maken terwijl de haaien voorbij zwemmen. Het schijnt dat je ook duikuitjes kunt reserveren waarbij je tussen de haaien kunt zwemmen in dit bassin waar wel 4 miljoen liter water in zit. € 300 per persoon! Wij blijven gewoon aan de droge kant van het glas, dat is al indrukwekkend genoeg.
Na het aquarium gaan we naar het Imax 3D theater om een documentaire over dinosaurussen te zien. Ik heb zelf al wel vaker 3D films gezien in Amerika, maar Lies nog niet en zij is helemaal verrast door het realistische effect. Vooral het feit dat de beesten bijna aan te raken lijken op een paar centimeter afstand, en dan nog die scheppen zand die onze richting gegooid worden door fossielenzoekers, automatisch doe je je ogen dicht. Zo hebben we een fijn uur doorgebracht en Lies is zo enthousiast dat we besluiten nog een keer te gaan naar een andere film als het nog eens gaat regenen of te koud wordt.
School, Carrer de AvinyoIn ons appartement eten we wat van de straat gehaald voedsel, een pizza uit een biologisch restaurant waar ze eigenlijk geen afhaaleten hebben. Maar ik krijg de pizza op een plankje mee als ik zeg dat we op 20 meter afstand zitten en beloof dat ik het binnen een half uur terug breng. Geen probleem.Aan het begin van de avond maken we weer een flinke wandeling door de oude stad, Barrio Gotico. Behalve smalle straatjes en kleine pleintjes zijn er ook veel oude gebouwen en Romeinse restanten te zien. En heel veel winkeltjes, barretjes en eettentjes.
Ganzen in de kathedraal van BarcelonaEn natuurlijk gaan we nog even langs de kloostertuin van de kathedraal waar we de ganzen tellen. Ja hoor, het zijn er nog 13, precies zoals het hoort. Santa Eulàlia, de heilige naar wie de kathedraal is vernoemd, werd volgens de legende op haar 13e vermoord als martelares in 304. Relieken van haar zouden nog in een crypte liggen en de ganzen zijn er om haar en Barcelona (waarvan zij mede-patrones is) te beschermen. Zodra er een sterft komt er onmiddelijk een nieuwe gans die uiteraard wit moet zijn. Bijgeloof of traditie, het maakt niet uit, het geeft een mooi verhaal aan deze oase van rust in de oude binnenstad.
Teije heeft een leesbril nodigDaarna gaan we naar Placa Reial om de concerten bij te wonen vanaf een terras. We zitten nu weer bij ons vertrouwde terras waar een vriendelijke ober plaats maakt in de drukte. Een paar jaar geleden hebben we hier prachtige concerten meegemaakt, vanavond is het een stuk minder of in ieder geval niet onze muzieksmaak. Gelukkig heb ik ook een boek bij me en tegenwoordig heb ik daar echt een leesbril bij nodig. Wel lastig als je ook nog heel vaak om je heen wilt kijken naar wat er allemaal op het plein gebeurt!
Maar ook al vinden we de muziek niet super, de sfeer zit er wel goed in en we blijven toch nog tot half 1 zitten. Af en toe begint het te sputteren maar het houdt ook steeds weer op. Maar we zijn wel koud geworden, dat is het grootste nadeel van ons favoriete plekje hier, de cervezeria op de zuidwestelijke hoek van het plein (we vergeten de naam steeds): op de een of andere manier lijkt het er altijd winderig. Gelukkig is het warm in ons appartement.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven