Lies & Teije's reis website

Naar Barcelona waar het regent


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 19 september 2008

Vrijdag 19 september, naar Barcelona waar het regent

We hebben ons al lange tijd verheugd op dit tripje naar Barcelona. In februari hebben we het al geregeld waardoor we in ieder geval de vliegtaks zijn misgelopen. Voor € 205 (inclusief alle belastingen en kosten) hebben we twee retour tickets geboekt bij Clickair. Het zoeken naar onderdak was toen al moeilijker, we weten van veel hotels in het centrum dat ze erg klein en/of rumoerig zijn en we vonden eigenlijk niets aanvaardbaars onder de € 120 per nacht behalve een paar plekken waar we absoluut niet wilden zitten. Uiteindelijk hebben we een 6-persoons appartement gevonden voor € 685 (7 nachten). Nu is het alleen nog hopen op goed weer, het liefst een beetje warm, want dit jaar hebben we nog niet veel geluk gehad met het weer op vakanties, veel kou en veel regen.
Lies op Schiphol (met e-sigaret) Teije op SchipholZoals gewoonlijk (dat is alweer lang geleden dat we vlogen!) parkeren we de auto in Almere en nemen vandaar de trein naar Schiphol. Lies is tegenwoordig aan de electronische sigaret maar het voelt wel onwennig voor haar om in het publiek een trekje te nemen, net alsof ze stiekum rookt. Er komt alleen waterdamp uit maar het ziet er natuurlijk wel uit als een sigaret.Het vliegtuig vertrekt pas na 9 uur 's avonds, dat is wel een nadeel van deze vlucht, want we komen pas tegen middernacht in Barcelona aan en op zo'n vertrekdag doe je niet veel dus is het een beetje een verloren dag..
In het vliegtuig bedenken we wat we deze keer vergeten zijn, maar we kunnen helemaal niets bedenken. Dit keer hebben we echt niets vergeten. De vorige keer (2004) hadden we geen oplader van de laptop bij ons waardoor we niet konden bekijken of de foto's gelukt waren en ze opslaan. Ik verwonder me wel dat de geotagger niet piept, zo hoog in de lucht in het vliegtuig. De geotagger is een apparaatje dat we in Schotland dit jaar voor het eerst hebben gebruikt waardoor we onze route in GoogleEarth kunnen bekijken en precies weten waar we welke foto's hebben gemaakt.Zodra we geland zijn wil ik het apparaatje controleren, en ja hoor, ik bedenk me ineens dat die nog op de achterbank van de auto in Almere ligt. Jammer, ik had graag onze wandelingen door Barcelona gevolgd, maar de echt belangrijke spullen zijn we gelukkig niet vergeten en onze tassen verschijnen snel op de band.
Wel is er 1 groot probleem: het regent!!! Dat hadden we niet verwacht. Het is wel warm, ruim 25 graden maar daardoor ook erg benauwd en we hebben 1 koffer die we moeten dragen want we hebben maar 1 koffer op wieletjes. Al snel zijn we flink aan het zweten, al voordat we de Aerobus opstappen die ons naar het centrum brengt. En als we uitstappen op Placa Catalunya rond 1 uur is het een geweldige drukte, terwijl wij nog trap af en trap op moeten sjouwen door de metro-stations met onze steeds zwaarder wordende tassen. Bij Placa Reial komen we niet door de massa heen op de kortste weg naar het appartement dat er vlak achter ligt. Dan maar een omweg, maar die wordt steeds langer en we verdwalen bijna. Het is al na half 2 als we eindelijk ons plekje hebben gevonden, maar dan is het wel weer droog.
Casa Arte, ons appartement in Barcelona En wat een plekje, gewoon fantastisch. Een ruim appartement met alle luxe die je maar wilt en dat terwijl het midden in de oude binnenstad Barrio Gótico ligt. En nog belangrijker: vrijwel geluidsdicht; zelfs met de ramen open horen we alleen vaag in de verte wat geroezemoes terwijl het buiten een herrie is. Het is er nog wel benauwd en warm maar we weten dat de voorspellingen (helaas) koeler weer aankondigen voor de komende dagen.
Casa Arte, ons appartement in Barcelona Casa Arte, ons appartement in Barcelona Nu we de tassen kunnen wegzetten en het appartement bekijken worden we weer helemaal enthousiast over ons verblijf hier. Zo mooi (en relatief goedkoop) hebben we nog nooit midden in Barcelona gezeten. Een volgende keer geen hotel meer maar regelen we weer zo'n appartement. Het is trouwens van Nederlandse eigenaren en geregeld via een Nederlandse tussenpersoon. Wij kunnen het zeker aan iedereen aanraden, zie deze website! Wij zitten trouwens in Casa Arte, vol kleurrijke schilderijen van de eigenaars.
We nemen nog een kijkje op het dakterras en ik blijf er tot half 4 zitten uitpuffen, in t-shirt. We zijn benieuwd hoe het uitzicht er morgen uitziet van hier, nu zien we vooral veel daken, een paar heuvels (Montjuic en Tibidabo) in de verte en horen het rumoer vanuit de feestende stad. Slaap is eigenlijk iets wat je in Barcelona niet nodig zou moeten hebben, er is altijd wel wat te doen, maar wij zijn bekaf na een vermoeiender reis dan we verwacht hadden. Gauw naar ons luxueuze bed.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven