Lies & Teije's reis website

Barcelona - Cordoba, een lange rit over de meseta's


Je bent hier: Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 15 juni

Spanje, zomer 2001, Barcelona - Cordoba, een lange rit over de meseta's

Van Barcelona naar Cordoba Nadat we Barcelona enigszins hebben bekeken en we toch op weg zijn naar Portugal, willen we Cordoba toch ook wel heel graag even zien. Cordoba is één van de meest interessante steden in Andalusia (Zuid-Spanje), aangezien het tijdens de arabische overheersing (711-1263) het culturele en artistieke centrum was van het "Al-Andalus"-rijk, en eveneens de hoofdstad van het westerse Kalifaat. Zowel de islamieten, de joden en de katholieken drukten hun eigen stempel op deze middeleeuwse stad.
We wisten niet zeker of we het in 1 dag zouden halen, want de afstand vanaf Barcelona is ongeveer 950 kilometer en we willen ons ook niet teveel haasten. Tijdens de lange rit over de mooie, maar na 300 km. toch ook heel erg eentonige, hoogvlaktes van centraal Spanje met een temperatuur van ruim 35°C worden zelfs wij een beetje prikkelbaar, zeker waneer ook nog eens de benzine opraakt en er geen pomp te bekennen is. Maar ook dat komt (net) goed en aan het begin van de avond besluiten we toch maar door te rijden naar Cordoba omdat het nog maar 100 kilometer ver is, maar wanneer we uiteindelijk in de stad aankomen, moeten we op zoek naar een hotel.
Na meer dan een uur rondjes rijden vinden we heel toevallig een hotel waarvan de eigenaar een ander hotel weet in de buurt waar heel misschien nog wel een kamer voor 1 nacht te vinden is. We laten de auto mooi staan op het parkeerplaatsje en lopen naar het andere hotel, inderdaad maar een paar honderd meter. Uiteraard spreken wij geen woord Spaans en de eigenaar geen woord Engels.
Hotelkamer in CordobaMaar we krijgen een kamer, zelfs voor 2 nachten; heel klein en we moeten nog eens terug naar de receptie om door te krijgen hoe het slot open moet. Een bar hebben ze niet, we kunnen alleen een cola (vinden we allebei vies) krijgen in de hal van de receptie.
Wat kun je moe zijn van een dag stilzitten in de auto. We wandelen nog even terug naar de auto om onze spullen op te halen, maar we voelen ons zelfs te moe om een bar in de buurt te zoeken; we gaan snel naar de kamer en naar bed! We zijn ruim 14 uur onderweg geweest.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven