Lies & Teije's reis website

De binnenstad van Barcelona, de Ramblas


Je bent hier: Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 14 juni

Spanje, zomer 2001, de binnenstad van Barcelona, de Ramblas

Ook deze dag schaffen we ons weer een dagkaart aan voor het openbaar vervoer, de goedkoopste en gemakkelijkste manier om heel Barcelona door te reizen. Eerst beklimmen we de Montjuic en lopen naar het Olympisch stadion. Je moet ervan houden; Teije heeft het Olympisch dorp bij Montreal bezocht en dat was toch heel wat grootser en indrukwekkender. We hebben hier in Barcelona er zelfs geen foto's van genomen... We zijn ook niet zulke sportfanaten.
De kathedraal van Barcelona De kathedraalDan is de oude binnenstad van Barcelona mooier en indrukwekkender. Hiernaast de kathedraal van Barcelona; niet die van Gaudi, maar de oorspronkelijke, gelegen in de oude wijken van de stad vol kleine steegjes waar overal wel wat moois is te zien. De foto rechts is een ingescande ansichtkaart.
Levende standbeelden op de Ramblas Levende standbeelden op de RamblasEn de Ramblas kunnen we natuurlijk niet overslaan. De traditie van kunstenaars die voor levend standbeeld spelen schijnt oorspronkelijk uit Barcelona te komen en op de Ramblas vind je er vele. Uiteraard is deze kunst ook afgekeken en zijn deze levende standbeelden in meer Europese steden te vinden, bijvoorbeeld in Amsterdam (en je komt ze vaker tegen in onze reisverslagen). Wij hebben ze toch nu toe nog nooit eerder gezien en zijn best wel onder de indruk.
Levende standbeelden op de Ramblas Levende standbeelden op de RamblasIn een enkel geval heb je zelfs niet eens door dat er geen standbeeld staat, maar levende mensen. Daarnaast bieden de levendige drukte op de Ramblas en de marktkraampjes (continue vogeltjesmarkt) een heerlijk schouwspel waar je naar kunt blijven kijken. Vanaf allerlei terrasjes doen we dat dan ook.
Aan het einde van de middag gaan we vermoeid terug te gaan na de kamping; we zijn te vermoeid om nog verder rond te kijken, zoveel hebben we gewandeld. En we besluiten om ooit eens terug te gaan naar Barcelona om doelgerichter de stad te bezoeken. We weten dan nog niet dat het binnen een half jaar zou gaan gebeuren. Zie hiervoor ons speciale Barcelona-reisverslag van november 2001. Onderweg naar Portugal hebben we nu in ieder geval alvast een stukje Barcelona gezien!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven