Lies & Teije's reis website

Via Andorra naar Barcelona, een prachtige rit door de Pyreneeën


Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 12 juni 2001

Dinsdag 12 juni, via Andorra naar Barcelona, een prachtige rit door de Pyreneeën

Al jaren probeert Teije naar Andorra te komen, maar iedere keer werd dat weer verhinderd: of het was een auto die (teveel) problemen gaf (minstens 3x), of er was ineens geen tijd meer of... Noem maar een reden, het kwam er uiteindelijk nooit van. En hij wil er zo graag heen. Daarom dat we deze reis ook per sé via Andorra willen rijden.
De Franse Pyreneeën De Franse PyreneeënIn Frankrijk gaan de wegen al omhoog de Pyreneeën in en zijn we omringd door de eerste bergen in deze vakantie. Eerlijk gezegd kunnen wij niet genoeg bergen zien, zo prachtig vinden we berglandschappen.
En al snel komen we in Andorra aan. Het is gelukt, na jaren vol mislukte pogingen is het eindelijk gelukt. En hoewel we het landschappelijk erg mooi vinden, zijn we er toch maar een paar uur gebleven. Dat is ook voldoende. We winkelen (drank en sigaretten verstopt voor de douane), verdwalen in de hoofdstad en vooral genieten we van het landschap.
Andorra AndorraAndorra is een klein dwergstaatje dat midden in de Pyreneeën ligt. Er zijn maar een beperkt aantal wegen en we rijden ze allemaal af. Bergen, bergen en nog eens bergen, wij vinden het prachtig.
We zijn er maar kort, maar het is een mooi land, tenminste, wanneer je van bergen houdt! Dat het landje rijk is zien we wel aan de hoofdstad, de luxe straalt van alle gebouwen af.
Nadat we bij de grens met Spanje uitvoerig de inhoud van de auto moeten laten zien (zonder dat er iets wordt gevonden terwijl we misschien toch wel iets teveel hebben ingekocht), stoppen we bij het eerste café om de spaanse koffie en het spaanse bier te testen. En dat wordt direkt goedgekeurd.
Aan het einde van de middag arriveren we bij Barcelona en hoewel we precies denken te weten naar welke kamping we willen (13 km. ten zuiden van de stad) komen we steeds maar op de verkeerde wegen terecht en het is daar druk, vooral wanneer je op het snelwegennet verdwaald raakt. Met veel vragen komen we tenslotte 1 kamping verder uit dan gepland; de kamping ligt namelijk gewoon aan de snelweg en daar rijdt je al snel aan voorbij.
De Middellandse Zee bij BarcelonaWe nemen een plekje vlakbij het strand en besluiten de dag met het doorlezen van boeken over Barcelona en uiteraard het zitten op terrasjes. Hoewel, het is nog best wel frisjes, 's avonds... Of is het de vermoeidheid...? Al met al is het toch een lange reis geweest en we zijn blij dat we hier een paar dagen blijven.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2019 Naar boven