Lies & Teije's reis website

Archeodrome, naar Zuid-Frankrijk


Je bent hier: Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 11 juni

Spanje, zomer 2001, Archeodrome, naar Zuid-Frankrijk

We hebben gisteravond een tijdje gezocht naar een goedkoop motel of een leuke camping, maar dat bleek niet echt te lukken. Toevallig kwamen we bij het Archeodrome langs en we hadden al besloten om daar vanochtend eerst een kijkje te nemen en dus in de buurt te overnachten. Zo kwamen we gisteravond terecht in het plaatsje Beaune in de Bourgogne.
Archeodrome, Frankrijk Archeodrome, FrankrijkIn het Archeodrome (dat pas om 10 uur opengaat en niet om 9 uur zoals wordt aangekondigd) is een archeologisch park, een soort openlucht-museum met informatie over de regionale geschiedenis. We moeten een uurtje wachten voor het park opengaat, maar we willen het toch graag zien.
Het park is erg boeiend en leuk om te zien en we nemen alle tijd om alles te bekijken. Er zijn diverse bouwerken uit verschillende tijdperken en veel informatie over de vroegere bewoners van deze streek. Maar we zijn toch echt op weg naar Spanje. Dus na 2 uur slenteren vervolgen we onze weg.
Middellandse Zee, FrankrijkAangezien we niet echt haast hebben, maken we op de heenreis geen gebruik van tolwegen waardoor we weliswaar wat minder snel opschieten, maar daardoor wel veel mooie landschappen te zien krijgen. Hiernaast de Middellandse Zee ten noorden van Perpignan.
Ook hebben we totaal geen last van files. Bij Perpignan trekken we naar het westen omdat we de volgende dag via Andorra naar Spanje willen rijden. We komen terecht op een camping langs een spoorweg, maar ach, het is maar voor 1 nacht.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven