Lies & Teije's reis website

Schotland: reisverslag(en), foto's, informatie en online puzzels


Home -> Europa -> Schotland
Zoeken

Schotland: reisverslag(en), foto's, informatie en online puzzels

Onze eerste gezamenlijke, lange buitenlandreis bracht ons naar Schotland, een plek waar we geen van beiden nog geweest waren. En het was liefde op het eerste gezicht. De woeste natuur aan de westkust, de indrukwekkende kastelen en grote hoeveelheid prehistorische oudheden, de leuke single track roads die door verlaten gebieden kronkelen en vooral ook de vriendelijkheid van de mensen, heeft ervoor gezorgd dat we bijna jaarlijks naar Schotland terug gaan. Schotland is een autonoom land binnen het Verenigd Koninkrijk, hoewel een referendum in 2014 aantoonde dat een groot deel (maar net geen meerderheid) ook wel onafhankelijkheid zou willen.
De geschiedenis van Schotland is nogal turbulent verlopen, waarbij Schotse tradities, de opdeling van de bevolking in clans (stammen) en de strijd tegen de Engelsen een grote rol hebben gespeeld. Er zijn maar weinig plekken in het land waar de geschiedenis niet tastbaar is.
Wij hebben nog lang niet alles gezien van Schotland, dat we als een afzonderlijk land op de website behandelen omdat het zo'n eigen, uniek karakter bezit. We zijn er vast nog niet voor het laatst geweest.
Hier vind je ons reisverslag(en) met foto's, online puzzels van reisfoto's en informatie over Schotland.
 
 

© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven