Lies & Teije's reis website

Edinburgh Castle


Home -> Schotland -> Kastelen -> Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Edinburgh Castle Edinburgh CastleDit kasteel kijkt vanaf zijn hoge plaats op een uitgedoofde vulkaanrots uit over Edinburgh en de omgeving. Het oudste bewaard gebleven gedeelte is St. Margaret's Chapel uit de 12e eeuw, hoewel er voor het jaar 600 al sprake was van een kasteel. Nu zijn er tal van bouwstijlen te zien door alle verbouwingen en toevoegingen gedurende latere eeuwen.

Edinburgh CastleHet kasteel staat aan de hoogste kant van de zogenaamde Royal Mile, een verzameling straten die vanaf hier naar Holyrood Palace door de oude stad lopen, samen bijna één mijl lang. Het geheel is een indrukwekkend geheel waar men wel een paar uur zoet is. Er zijn meerdere rondleidingen en musea op het kasteelterrein, zoals de Great Hall met een wapenmuseum, de Kroonkamer waar replica's van de Schotse kroonjuwelen liggen en het United Service Museum met uniformen van de Schotse regimenten door de eeuwen heen.

Edinburgh Castle Edinburgh CastleOok de Stone of Destiny, de Steen van het Lot waarop alle koningen van Schotland werden gekroond, is na meer dan zevenhonderd jaar afwezigheid, weer in Edinburgh te zien. In 1296 roofde de Engelse koning Edward I de steen en verborg deze in Westminster Abbey in Londen.
Meer informatie over de geschiedenis van het kasteel is te vinden op de volgende sites:, edinburghcastle.biz, scotland-calling.com, en aboutbritain.com


© Teije & Elisabeth 2000 - 2023 Naar boven