Lies & Teije's reis website

Ardverikie House


Home -> Schotland -> Kastelen -> Ardverikie House

Ardverikie House

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Ardverikie House Ardverikie HouseHet kasteel/landhuis Ardverikie staat op een uitgebreid landgoed aan Loch Laggan, in het zuiden van de Hooglanden. Het kasteel ligt op privé-terrein, maar aangezien wij het wachtershuisje een paar dagen huurden mochten we wel op het terrein komen. Koningin Victoria had het landgoed bijna gekocht in de 19e eeuw, maar vanwege het vele slechte weer ging dit niet door. Dat het midges waren die de koop tegenhielden is maar een gerucht, want bij slecht weer heb je daar niet zo'n last van.

Ardverikie HouseHet kasteel wordt nu gebruikt in de Schotse soap 'Monarch of the Glen' en heeft daar de naam Glenbogle. De meeste mensen zullen echter het kasteel alleen van de overkant van Loch Laggan zien. Er zijn een paar parkeerplaatsen met een mooi uitzicht.
Meer informatie is op deze site te vinden.

Ardverikie House Ardverikie HouseDit is 'ons' kasteeltje; één van de mooiste die we gezien hebben. Het staat bij Loch Laggan. We kwamen er toevallig langsgereden in 2001. Het staat bij de ingang van Ardverikie Estate. Ook in 2002 reden we er weer een aantal keren bij langs, een pracht van een huisje. Maart 2003 hebben we er een paar dagen gezeten, het wordt namelijk verhuurd. Het was heerlijk om een tijdje kasteelheer en -vrouw van zo'n huisje te zijn!!!

Ardverikie House Ardverikie HouseHet wachtershuisje heeft 3 verdiepingen en een wenteltrap door het torentje die ze met elkaar verbindt. Het kasteeltje is te huur maar je moet ruim op tijd boeken!

Meer foto's en informatie op deze webpagina.


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven