Lies & Teije's reis website

Nog een paar dagen in Beauly en naar huis


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 23 tot 26 mei 2017

Dinsdag 23 mei, nog een paar dagen in Beauly en naar huis

Duiventil bij Elcho kasteel Elcho kasteel ten zuiden van PerthWe gaan vandaag weer naar het noorden en maken onze eerste stop bij kasteel Elcho, eentje uit de 16e eeuw en deze is nog steeds in het bezit van de oorspronkelijke familie, het geslacht Wemyss, hoewel er niemand meer woont. Maar we kunnen het wel bezichtigen. Ik vind het voldoende als we er gewoon omheen lopen voor wat foto's, we hebben weer genoeg kastelen van binnen gezien deze vakantie. In de tuin staat nog de oorspronkelijke 16e eeuwse duiventil, helemaal van steen gemaakt.
Gatelodge in de buurt van Elcho kasteel Fowlis Wester sculptured stone tussen Perth en CrieffIets van het kasteel vandaan zien we een gatelodge, de noord lodge. Dat is vast een van de poortwachtershuisjes van Elcho kasteel. Uiteraard nemen we op weg naar Beauly in eerste instantie weer allemaal wegen die we nog niet kennen en komen zo weer nieuwe dingen tegen. Tussen Perth en Crieff zien we op een dorpsplein een replica van de Fowlis Wester Sculptured Stone. Het origineel stond op deze plek maar wordt nu tentoongesteld in de nabijgelegen kerk die iedere dag open zou moeten zijn, maar vandaag net even niet. De steen is ruim 3 meter hoog, de hoogste steen met Pictische symbolen.
Poort van het Hilton in Dunkeld Poort van het Hilton in DunkeldBij Dunkeld komen we langs de leuke poort van het Hilton Dunkeld House dat verder helemaal niets met de Hilton hotelketen te maken heeft en we stoppen even voor een foto. Het hotel zelf is minder de moeite waard. En dan zijn we bijna in Birnam waar we wel vaker even pauzeren als we onderweg naar het noorden zijn.
Hoe noem je zo'n voertuig? Voor Inverness Uitzicht op de brug bij InvernessTwee uurtjes later naderen we Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. Op de snelweg passeren we een bijzonder voertuig, een kruising tussen een motor en een raket, het ziet er wel bijzonder uit. En niet veel later zijn we weer bij onze vrienden Iain en Cathy en ook Rachel en John zijn er nog. We vertellen wat we zoal gedaan hebben de afgelopen tijd maar eigenlijk is dat niet zo heel veel. Teije is nog steeds niet fit en ook de dagen dat we hier zijn doen we heel weinig.

Vrijdag 26 mei 2017, weer naar huis

In de haven van Dover voor de terugreisEigenlijk is de volgende foto die we nemen pas van 3 dagen later, als we alweer op de boot naar Duinkerken zitten. In tegenstelling tot de afgelopen 2 weken is het nu weer stralend weer en zo eindigen we de vakantie als we die begonnen. Maar wel jammer van het slechte weer in de tussenliggende tijd. Nee, die was niet onze meest geslaagde vakantie. Zo'n 10 jaar terug ben ik eens flink ziek geweest (blaasontsteking en nierstenen) en dat vergalt het pleziert toch wel. Volgend jaar proberen we het gewoon opnieuw. En we hebben toch wel weer nieuwe stukjes Schotland gezien.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven