Lies & Teije's reis website

Via The Borders terug naar huis


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 21 & 22 september 2016

Woensdag 21 september, via The Borders terug naar huis

We naderen Edinburgh The Forth Road Bridge bij EdinburghHet weer is de afgelopen dagen wel erg wisselvallig, de ene keer is het warm en dan weer 10 graden kouder en zwaarbewolkt. Zoals vanochtend als we de Forth brug naderen die ons naar het zuiden brengt. We hoeven pas tegen half 5 in Newcastle te zijn dus we hebben nog even tijd om wat rond te rijden en ik kies voor wat wegen onder Edinburgh richting de oostkust die we nog niet kennen en die ons langzaam naar beneden brengen.
Gatelodge in Pencaitland In The Borders bij Whiteadder WaterWe zien onbekende dorpjes en dus ook weer nieuwe gebouwen en landschappen. En zo komen we in The Borders aan, de zuidoostelijke provincie of eigenlijk raadsgebied (council area) zoals dat hier heet. Veel toeristen slaan dat stuk over omdat je er zelden iets over hoort en er geen belangrijke attracties zouden zijn en wij sloegen het ook jaren over. Tot we er een keer doorheen reden en ontdekten wat een prachtig landschap het heeft.
Gatelodge van Ayton kasteel Ayton kasteelEn kastelen zijn er ook, weliswaar minder dan in andere delen van Schotland maar ze zijn er, zoals hier in Ayton. Het moet een heel mooi kasteel zijn maar het is vandaag gesloten dus we kunnen niet wat dichterbij komen om een closeup te maken. Dan maar een foto van de het stukje dat we vanaf de weg kunnen zien, het laatste Schotse kasteel voor de komende tijd. We hebben deze reis ook wel weer genoeg kastelen gezien, ook van binnen.
Willie Spears beeld in Eyemouth Voer geen zeemeeuwen in EyemouthIn het vissersplaatsje Eymouth maken we onze laatste stop en wandelen wat door het dorp. In het centrum zien we een standbeeld van Willie Spears die een lokale held blijkt te zijn omdat hij een opstand tegen de Church of Scotland leidde toen deze een belasting van 10% op vis wilde invoeren. Vlakbij de haven vinden we een restaurantje waar we nog even wat koffie drinken en gelukkig kunnen we nog even buiten zitten. Maar we passen er wel voor op om de zeemeeuwen te voeren, lees de tekst op de rechterfoto maar, zelfs kinderen nemen ze mee!
Nu hoeven we nog maar anderhalf uur naar Newcastle te rijden en dan wachten tot we de boot op mogen. Wij vinden het maar niks, zo'n lange bootreis en zijn blij als de ochtend erop is aangebroken. Tegen 10 uur kunnen we eindelijk de boot af en dan is het nog ruim 2 uur naar Groningen.
Weer een mooie reis voorbij. Wel jammer dat we van een aantal dagen geen of weinig foto's hebben maar we hebben het weer reuze naar ons zin gehad en hopen dat we volgend jaar weer in de gelegenheid zijn om naar Schotland te gaan, want we blijven het een fantastisch land vinden, hoe vaak we nu ook al zijn geweest.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven