Lies & Teije's reis website

Een paar rustige dagen


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 16 tot 19 september 2016

Vrijdag 16 september, een paar rustige dagen

Aan de foto's kan ik zien dat we vrijdag 16 september nog een rondrit hebben gemaakt maar van de dagen erna hebben we eigenlijk helemaal geen foto's. Zou er weer wat met de camera aan de hand geweest zijn, ik heb eigenlijk geen idee meer. Maar goed, daarom vatten we deze paar dagen maar even op 1 bladzijde samen.
De steencirkel bij Moyness De steencirkel bij MoynessDonderdag rijden we naar het oosten en vanaf de A96, de doorgaande weg tussen Inverness en Aberdeen, neem ik allerlei afslagen waar we nog niet geweest zijn. Zo komen we op een kruispunt bij Moyness tegen, een gehucht waar ooit een kasteel gestaan heeft, maar daar is niets meer van over. Op een kruispunt er vlakbij zien we wel een mooie steencirkel met een diameter van 30 meter. Er waren ooit 3 cirkels om elkaar heen waarvan alleen de middelste nog te zien is. In het midden is een urn met as gevonden maar die schijnt niet meer te bestaan.
Even de weg checken, ergens bij Auldearn De ingang van een landgoedWe komen nog ergens bij een landgoed terecht waar meerdere wegen onder water staan en ik moet zelfs af en toe de auto uit om te checken of het niet te diep is om met de auto doorheen te gaan. De stroompjes lijken niet zo diep maar het water heeft nog een behoorlijke kracht en we willen natuurlijk niet meegesleurd worden, een beetje zonde van de auto.
Koffie met cake, Dunkeld Brug over de Tay rivierMaandag de 19e nemen we afscheid van Iain en Cathy want we moeten langzamerhand weer richting Newcastle afzakken waar we woensdag de boot terug naar IJmuiden nemen. Bij Dunkeld houden we een lange pauze aan het water van de Tayrivier en het is nog steeds schitterend weer hoewel het geen 25 graden meer is. Daar rijden we door naar Dunfermline, iets boven Edinburgh waar we in de Sweet Chestnut een kamer hebben geboekt.
Toch vreemd dat we van deze dagen niet meer foto's hebben, zeker met dit heldere weer. En dat we ook niet meer precies weten wat we gedaan hebben, maar we zullen ons ongetwijfeld niet verveeld hebben.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven