Lies & Teije's reis website

Rondrijden in Galloway


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 24 mei

Schotland, mei 2013, Rondrijden in Galloway

Onze laatste dag in dit gebied en ik heb nog wel wat wegen te rijden maar Lies is er wel een beetje zat van. En ik moet toegeven dat we niet veel verrassende nieuwe dingen hebben gezien. Ook al vinden we al het natuurschoon van Schotland wel mooi, dit is wel een saai stukje Schotland. Er zijn best leuke en interessante dingen te zien maar wanneer je alles wilt zien blijkt het grootste deel toch een beetje saai, tenminste hier.
Sorbie Tower Sorbie TowerWe gaan eerst naar Sorbie tower, een 15e of 16e eeuwse toren die door de familie Hannay werd gebouwd en een nabijgelegen houten motte verving. Maar ook hier is weinig meer dan een ruïne van overgebleven. Een bordje bij de toren claimt dat alle mensen met de achternaam Hanna, Hannah, Hannay of Hanney waar ook ter wereld hier naar hun roots moeten zoeken.
Het kasteel werd tot 1740 bewoond en wordt nu beheerd door de clam Hannay Society.
Visserdorpje Galloway Visserdorpje GallowayDaarna volg ik de nog niet aangestreepte weggetjes op de kaart en probeer er zoveel mogelijk te rijden en dat brengt ons nog langs een paar aardige kustdorpjes waar we wat rondlopen maar veel spectaculairder dan dat wordt het vandaag niet. Nee, dit is geen gebied waar we zo weer een week zouden kunnen zitten. Misschien dat het anders is als je hele dagen wandelt, maar wij zijn niet zulke lopers.
Volgens onze aantekeningen hebben we veel meer gedaan en gezien dan we hier beschrijven, maar helaas zijn we deze foto's ook kwijt. Zo zijn we naar het edelsteenmuseum in Creetown geweest en hebben een aantal tuinen bezocht, maar we hebben niet opgeschreven welke.
Laatste avond in ons huisjeVandaag zijn we niet al te laat terug bij huis en ik heb ooit nog een keer 1 dag nodig om de laatste wegen af te rijden maar dat komt (hopelijk) wel een keer. Lies zit binnen, veilig tegen de midges en ik ga nog even buiten op de veranda zitten.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven