Lies & Teije's reis website

Naar Fort William en autopech


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 16 & 17 mei

Schotland, mei 2013, naar Fort William en autopech

Dit zijn 2 dagen waarvan we helaas foto's zijn kwijt geraakt. Aan de nummering kunnen we zien dat er meer geweest moeten zijn en we weten uit bonnetjes bijvoorbeeld dat we in Fort William geweest zijn en daar komen we zelden zonder foto weg. Maar waar ze gebleven zijn?
Landschap in de Hooglanden Landschap in de HooglandenHet is donderdag en dan is het markt in Fort William. Daar willen we graag heen omdat we daar regelmatig stenen beeldjes kopen voor in onze tuin. Het is ruim een uur rijden en Teije begint zich onderweg steeds meer zorgen te maken. Hij stopt een paar keer om onder de wielkasten te kijken want we horen al sinds onze aankomst hier een raar slepend geluid dat steeds wat erger wordt. Maar hij kan niets vinden en we rijden maar weer door. Bij het Commando Memorial bij Speanbridge stoppen we even voor wat foto's.
Landschap in de Hooglanden Landschap in de HooglandenZodra we Fort William inrijden stopt Teije bij de eerste de beste garage want hij heeft het gevoel dat de auto 'wiebelt'. En wat blijkt: we zijn 1 wielbout kwijt en de monteurs kunnen de ander bouten van de achterwielen er zo met de hand uitdraaien. Hebben wij een mazzel gehad! We hadden zo op de drukke A82 een band kunnen verliezen. Daar mogen we onze Volvo-garage thuis wel eens op aaanspreken, die hebben vlak voor de vakantie de zomerbanden er weer op gezet.
Landschap in de HooglandenHet echtpaar dat altijd de beeldjes maakte staat wel op de markt maar zonder beeldjes. Door gezondsheidsklachten zijn ze niet meer in staat ze te fabriceren. Jammer voor ons maar dan lopen we maar door naar het t-shirt winkeltje aan de zuidkant van het stadje waar Teije altijd wel t-shirts met nieuwe grappige teksten vindt. Maar helaas, de winkel staat leeg en is te huur, de winkel is failliet gegaan. Dan maar de starbucks in voor een kop koffie en wat gebak.
Op de terugweg komt het rare geluidje bij de wielkasten weer terug maar na een aantal keren stoppen blijkt het nu om de voorwielen te gaan. Stom, dat we daar niet aan gedacht hebben en bij de garage ook niet, die hebben alleen de bouten van de achterwielen aangedraaid. We zitten aan de drukke en bochtige weg langs Loch Ness waar redelijk hard gereden wordt maar wij proberen zo rustig mogelijk de volgende garage te bereiken die nog 10 kilometer ver weg blijkt. Daar worden de voorwielen vastgezet en dat was nodig ook, de meeste bouten kon je er zo met de hand uitdraaien. We hebben echt wel geluk gehad (en pech uiteraard).
De volgende dag gaat Teije op zoek naar een nieuwe bout en dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Op de dichtsbijzijnde sloperijen vinden we niks wat we kunnen gebruiken en zelfs de Volco-garage in Inverness moet de bout speciaal ergens anders vandaan laten komen. Hij laat wel alles nog eens goed aandraaien en 3,24 pond en vele uren later is onze auto weer veilig!
Ik ben vandaag lekker in het hotel gebleven en heb af en toe op het balkon gezeten. Morgen gaan we hier weg om een week een huisje in het zuiden te huren en vanavond besluiten we pas waar precies: we gaan naar Newton-Stewart in Galloway om het zuidwestpuntje van Schotland te bekijken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven