Lies & Teije's reis website

Een kort rondritje


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 15 mei

Schotland, mei 2013, een kort rondritje

Na een heerlijk ontbijt blijven we eerst nog een tijdje praten met onze vrienden en besluiten daarna een kort ritje te maken in de buurt.
Zeehonden ZeehondenBij de Cromarty Firth zien we zomaar een hele groep zeehonden liggen op een zandbank. Zeehonden, maar ook dolfijnen en soms walvissen schijnen hier regelmatig te komen maar wij hebben tot nu toe alleen maar zeehonden gezien. En toch zijn we al een aantal keren naar plekken geweest waar vaak dolfijnen te spotten zijn maar in al die jaren hebben wij er nog niet 1 gezien! Dus een zandbank vol zeehonden vinden wij wel speciaal.
Ruïne Landschap in de HooglandenDaarna rijden we via Dingwall het binnenland in maar eerlijk gezegd hebben we geen idee meer waar precies. Meestal schrijven we op waar we foto's maken of nemen foto's van plaatsbordjes zodat we aan de volgorde kunnen zien waar het ongeveer was maar dit keer blijkbaar niet. Ook hebben we veel te lang gewacht met het maken van dit verslag zodat het soms gissen is.
Landschap in de HooglandenEn om de een of andere manier hebben we onze foto's tussen 2010 en 2015 ook niet goed bijgehouden want we missen nogal wat. Vooral van deze reis en die van volgend jaar weten we zeker dat we op bepaalde plekken zijn geweest die we nergens op de foto's kunnen terug vinden. Gelukkig hebben we van Schotland al duizenden foto's maar het blijft jammer.
Landschap in de Hooglanden Landschap in de HooglandenDeze landschappen zijn zo typisch Schots dat we heel wat gebieden weten op te noemen waar het er zo uit kan zien. Volgend jaar kopen we een camera met GPS zodat we altijd weten waar een foto genomen is maar daar hebben we nu niets aan. Wij genieten volop van het landschap dat ons nooit verveelt en waar we eindeloos doorheen kunnen rijden.
Terug in het hotel brengen we alweer een fijne avond samen met vrienden en bekenden door.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven