Lies & Teije's reis website

Via Yorkshire terug naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 29 & 30 mei

Schotland, mei 2011, via Yorkshire terug naar huis

Op bezoek bij John en Rachel Helperby, YorkshireWe rijden eerst naar een klein dorpje in Yorkshire om een ouder stel, dat we een paar keer in Beauly zijn tegengekomen, te bezoeken. Vooral met Rachel hebben we een goede band opgebouwd en we vinden het leuk om even langs te gaan. Een adres hebben ze niet, gewoon Rose Cottage is het. Jammer genoeg zijn daar 3 van in het dorp, hoe zou de postbode dat doen met het verdelen van de brieven? John en Rachel wonen in een klein maar parmantig huisje met een mooie grote tuin erachter.
Lekker de kachel aan Weer op wegMaar het is geen weer om in de tuin te zitten, vlakbij de kachel is het heel wat aangenamer. We hebben al een hotel vlakbij Dover geboekt zodat we morgenvroeg op tijd bij de boot zijn en hebben nu dus alle tijd om even bij te kletsen. Zij gaan ook al meer dan 10 jaar naar Beauly, maar dan 2x per jaar, in mei en september. We spreken af dat we voortaan proberen onze bezoeken te laten samenvallen, dat lijkt ons wel leuk.
Maar ook hier moeten we weer afscheid nemen en op de tomtom laten we zien hoe onze route is, nog 460 kilometer te gaan.
Leeg parkeerdek op de bootWe slapen de laatste nacht in het Ramada Dover hotel en de volgende ochtend staan we binnen 20 minuten al bij de boot. Nadat we eerst een laatste ontbijt hebben gegeten, maar helaas, ze hebben alleen continental breakfast dus geen fried en scrambled eggs.
Na de landing in Frankrijk is het nog 5 uur rijden en deze vakantie zit er weer op. Eentje die vooral erg koud en vaak nat was maar desondanks hebben we weer prachtige dingen gezien en ons prima vermaakt.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven