Lies & Teije's reis website

De overtocht naar Arran


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 21 mei

Schotland, mei 2011, de overtocht naar Arran

Kasteel CraignethanAls we wegrijden bij het verlaten VIP hotel zien we al na 10 minuten een kasteeltje liggen, tenminste een ruïne. Het is Craignethan Castle, gebouwd in de 16e eeuw en aan drie kanten omringd door diepe ravijnen. We bekijken het kasteel alleen even aan de buitenkant en rijden dan weer verder want we hebben een boot te halen.
Kerkje in KamesDoor allerlei kleine dorpjes rijden we naar het westen. Er zijn hier nog heel veel plekken waar we nooit eerder waren. In het gehucht Kames zien we dit grappige kerktorentje, tenminste daar lijkt het op. Maar het torentje lijkt ook deel uit te maken van een gewoon woonhuis. Als we op streetview kijken zien we een aantal rode postauto' vlakbij staan, misschien is het wel het postkantoor.
Poorthuisje van kasteel Sorn Poorthuisje van kasteel SornEn dan komen we weer een gate lodge tegen, een poortwachtershuisje. En dan ligt er vijwel altijd een landgoed en een kasteel achter. Deze twee huisjes bewaken de ingang naar Sorn Castle, oorspronkelijk een 15e eeuws torenhuis en in de 18e eeuw flink uitgebreid. Nu doet het dienst als hotel maar wij vinden de gate lodges leuker dan het kasteel zelf.
Wanneer we verder naar het westen rijden voor de ferry van Ardrossan naar Brodick op Arran begint het eerst te miezeren en vervolgens te stortregenen. Foto's maken heeft geen zin, er valt helemaal niets te zien. In de stromende regen rijden we na een oversteek van een uur Arran op en gaan op zoek naar ons huisje dat nog niet zo gemakkelijk te vinden is. Het blijkt dichterbij dan we dachten, ietsje voorbij Lamlash, alleen moeten we een glibberig zandpad over vol gaten.
Slaapkamer op ArranSnel de tassen naar binnen en uitvinden hoe de kachel werkt, dat is ook nog niet altijd eenvoudig wanneer je een cv met thermostaat gewend bent.
Het is een klein maar knus huisje en boven hebben we een gezellige slaapkamer. Een mooi uitvalsplekje voor het verkennen van Arran waar we al eerder eens heen wilden maar toen te weinig tijd hadden. Dit keer hebben we een hele week voor ons.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven