Lies & Teije's reis website

Naar de Black Isle


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 18 mei

Schotland, mei 2011, naar de Black Isle

Na de lange autorit van gisteren gaan we het vandaag weer wat rustiger aan doen. Na een gezellige ochtend met Cathy en Iain wandelen we eerst even door het dorp Beauly en daarna willen we op pad.
Vakkundig afgeslotenWe konden via de achterdeur wel weer het hotel binnenkomen, zeiden ze. Maar die is goed gebarricadeerd zoals je op de foto ziet. En dat aan beide kanten van de deur dus we komen niet zomaar weer binnen. Aanbellen bij de voordeur levert ons niets op en uiteindelijk bellen we ze maar zodat ze ons weer kunnen binnenlaten om onze spullen te pakken zodat we met de auto op pad kunnen.
Kathedraal van Fortrose Pub in FortroseWe rijden naar Fortrose, 10 kilometer ten noorden van Inverness, waar de ruïne van een 13e eeuwse kathedraal staat. De beruchte Oliver Cromwell was hiervoor verantwoordelijk, hij haalde hiervandaan het bouwmateriaal voor de vesting in Inverness. Zoals zoveel gebouwen in deze omgeving was ook de kathedraal opgetrokken uit rode zandsteen, dat veel in deze omgeving gedolven werd.
Huisjes in Fortrose Restaurant, FortroseVerder is Fortrose een onbeduidend dorp maar net zoals alle Schotse dorpen heeft het hele leuke huisjes en pubs. Iets wat ik Nederland zo mis! In Nederland worden oude gebouwen vaak afgebroken om door nieuwe vervangen te worden terwijl hier de oude huisjes vaak compleet geïsoleerd worden en van binnen gerenoveerd zodat er van buiten niets wordt veranderd en alles heel origineel en oud lijkt.
Pub in Rosemarkie Telefooncel bij KilmuirDaarna rijden we nog door naar Rosemarkie waar we deze pub langs de weg tegenkomen. Maar ondanks het spandoek met 'Good pub food' erop is het niet open en rijden we over de Black Isle terug naar Inverness. Daar verkennen we nog even wat weggetjes waar we nog nooit gereden hebben, tenminste volgens Teije. Het zijn smalle wegen en we komen er een hele boze vrouw tegen als we even niet snel genoeg aan de kant gaan op de weg. Dan moet ze maar niet zo afgelegen gaan wonen! Ze kan in ieder geval bellen want er staat een telefooncel.
We zijn op tijd weer terug in het hotel waar we alweer, ongevraagd, een lekkere maaltijd krijgen. De avond brengen we met onze vrienden door, op de een of andere manier hebben we altijd genoeg te bespreken. Weinig foto's, weinig avonturen, maar toch hebben we een heerlijke dag gehad.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven