Lies & Teije's reis website

Shoppen in Inverness


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 16 mei

Schotland, mei 2011, shoppen in Inverness

Ook vandaag is een relaxdag en we krijgen eerst uitgebreid ontbijt. Ondertussen zijn we al wel zo kind aan huis dat we zelf de koffie en thee verzorgen.
Inverness kasteel Inverness kasteelVandaag gaan we wat winkelen in Inverness, de grootste stad in de Hooglanden en strategisch gelegen tussen het noordoosten en het noordwesten van Schotland. In de 11e eeuw stond er al een burcht maar de stad werd regelmatig geplunderd en er staat maar weinig ouds meer overeind. Het kasteel dat er nu staat wordt als rechtbank gebruikt en is in de 19e eeuw gebouwd op een klif die over de rivier Ness uitkijkt. De monding van de rivier is hier vlakbij dus er zou zo maar een monster voorbij kunnen zwemmen.
Terrasje in Inverness Toeristenbus in InvernessAls hoofdstad van de Hooglanden trekt het veel toeristen en er zijn zelfs diverse terrasjes in de stad. Het is fris maar wel droog en ook wij zoeken een terrasje op langs de Ness rivier. Maar de toeristenbussen zitten niet erg vol en wij kennen de stad ondertussen al aardig goed zodat we niet veel voor zo'n bustocht voelen, veel te koud.
We wandelen door de stad en bezoeken wat leuke winkeltjes. Teije wil graag wat boeken kopen in zijn favoriete tweedehands boekenwinkel waar ook een lunchroom in gevestigd is. Iedere keer vindt hij wel weer een stapel nieuwe, oude boeken. Zelf lees ik toch liever gewoon Nederlands.
WC van het jaar!Ik ga meer voor de toiletten! De Schotten lijken overal awards voor uitgevonden te hebben en zo kom ik in de Eastgate Shopping Center in deze, met 5 sterren bekroonde, wc terecht. Het is een schoon en ruim toilet maar om daar nou sterren aan toe te kennen.... Rare jongens, die Schotten. Maar er is geen dorp of stadje dat niet een of andere award heeft binnnengesleept. In Fife heeft zelfs ieder dorp een plaatsnamenbord waarop staat of ze een als goud, zilver of brons beoordeeld zijn. Maar dat heeft dan weer met het toerisme te maken.
Eenhoorn en adelaar standbeeldOp het nieuwe Falcon plein staat een 12 meter hoog standbeeld van een eenhoorn. De leeuw en de eenhoorn zijn symbolen van het Verenigd Koninkrijk, waarbij de leeuw Engeland vertegenwoordigt en de eenhoorn Schotland. De combinatie stamt uit 1603 toen koning James VI van Schotland ook koning James I van Engeland werd. Het spreekt vanzelf dat de twee dieren niet echt goed met elkaar overweg kunnen.
Op de achtergrond nog een restaurant waar we graag even buiten zitten als het weer het toelaat.
Nieuw t-shirtEn behalve boeken heeft Teije ook weer wat t-shirts gekocht, het liefst met grappige teksten. Dit sprak hem wel aan: Good boys to to heaven, bad boys go to Scotland!
Na nog een kortritje langs Loch Ness (nee, alweer geen monster gespot) rijden we via Drumnadrochit terug naar Beauly waar we weer een rustige avond hebben. Teije installeert de nieuwe pc die we voor Iain hebben gekocht en hersteld het wifinetwerk zodat ik ook weer online kan zijn. Daarna nog wat kletsen en dit keer liggen we eens niet zo laat in bed.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven