Lies & Teije's reis website

Kort ritje naar de Black Isle


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 15 mei

Schotland, mei 2011, kort ritje naar de Black Isle

Jaarmarkt Muir of OrdVandaag doen we niet zo heel veel, dat is het prettige als je een plek hebt die je thuis kan noemen. En we zijn al zo vaak in Schotland geweest en hopen dat we hier nog vaak komen dus we zijn niet heel gehaast om van alles en nog wat te zien. Eerst ontbijten we en daarna aan de koffie en thee met Iain en Cathy.
Samen gaan we daarna naar de jaarmarkt van Muir of Ord, een plaatsje dat een paar kilometer verderop ligt. Het is fris buiten en na een uurtje hebben we het wel gezien.
Bos op de Black Isle Grafheuvel op de Black Isle's middags maken we een autorit over de Black Isle, een schiereiland ten noorden van Inverness. Black verwijst hier naar de vruchtbare zwarte aarde van het schiereiland. Maar naast landbouwgrond zijn hier ook veel bossen en we maken een paar lange wandelingen waarbij we onder andere een prehistorische grafheuvel tegenkomen, een bewijs dat dit gebied al erg lang bewoond wordt.
Na een paar uurtjes zijn we weer terug in het hotel waar Teije Iain nog wat helpt met het oplossen van computerproblemen, dat is ieder jaar weer prijs.
Er is een bont gezelschap aanwezig en we vermaken ons prima na de hernieuwde kennismaking met veel van de gasten want de meesten komen hier vaker. Het is niet alleen voor ons ene tweede huis, blijkbaar!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven