Lies & Teije's reis website

Wandelen rond Loch Garten


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 17 June

Schotland, juni 2009, wandelen rond Loch Garten

Electronica en Iain, twee dingen die niet samen gaan en iedere keer dat we hier zijn is Teije wel eeen tijdje zoet met het oplossen van problemen. Wat het dit keer is weet ik niet precies maar wel dat ze tot 3x toe naar Inverness moeten voor en onderdeel. Hij liever dan ik.
Loch Garten Loch GartenAan het begin van de middag hebben we afgesproken met Luc en Wilma, twee vrienden die zo'n 60 kilometer verderop in een huisje zitten, om te gaan wandelen. Maar de eerste uren regent het pijpestelen en blijven we maar lekker binnen.
Op de kaart bekijken we alvast wel waar we gaan wandelen, bij Loch Garten, een zoetwatermeer dat omringd wordt door hoge naaldbomen. Het schijnt dat het bos hier oeroud is.
Loch Garten Loch Garten Loch Garten Loch GartenHet loch ligt in het gelijknamige natuurreservaat vlakbij Boat of Garten tegen de Cairngorm Mountains aan. Het loch staat bekend om de vele visarendnesten die er zijn en is ook een bekend visarend centrum met een leerzaam bezoekerscentrum. Vandaar kun je met ook met verrekijkers een nest observeren. In het begin van de 20e eeuw waren visarenden uitgestorven in Engeland maar in 1954 kwam een paar uit zichzelf hierheen.
Uitrusten bij Loch Garten Uitrusten bij Loch GartenAls we onze wandeling beginnen hebben we nog regenjacks aan of een dikke jas maar langzamerhand wordt het steeds warmer en beginnen we te puffen. Het is niet echt een zware wandeling maar af en toe moeten we over boomstammen heen klimnmen en de oever van het meer is niet altijd even duidelijk aangezien het meer langzaam aan het dichtgroeien is en er een strook moerasachtig gebied ontstaat.
Door de zon en de wolken ontstaan er hele mooie weerspiegelingen in het water.
Bij het huisje van Luuk en Wilma Bij het huisje van Luuk en WilmaNa zo'n 2,5 uur vinden we het welletjes en gaan terug naar het huisje van Luc en Wilma waar we samen wat eten en nog een paar uren blijven praten. Het is tegen half 11 als we weer terug zijn in Beauly en daar kletsen we in de pub nog even met wat bekenden uit het dorp voordat we naar bed gaan.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven