Lies & Teije's reis website

Met de bus door Edinburgh


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 18 mei

Schotland, mei 2005, met de bus door Edinburgh

Na een lekker ontbijt wandelen we richting het kasteel. We hebben al buskaartjes gekocht voor de 4 toeristische bussen die door Edinburgh rijden op verschillende routes, dus we hoeven niet te klimmen. Na een eerste tocht door de oude stad waar we gisteren gelopen hebben, stappen we uit op Princess Street bij het treinstation.
Doedelzakspeler in Edinburgh Even de krant lezenVoor het Scott monument maken we eerst even een foto van deze enthousiaste doedelzakspeler; een paar uur later staat hij er nog steeds.
Een bezoekje aan het toeristenburo levert niet veel meer informatie op dan we al hadden, dus nu eerst tijd voor een kop koffie en een krantje. Het is maar goed dat Lies haar echte naam Elisabeth is, die we hier natuurlijk ook steeds gebruiken. Anders zou de titel van de krant haar wel in grote problemen kunnen brengen!
We hebben kaartjes gekocht voor de Grand Tour Edinburgh, zodat we iedere bus van City Sightseeing, Edinburgh Tour, MacTour en Majestic Tour kunnen gebruiken de komende 24 uur. Ze brengen ons langs diverse routes en ook door de wijken die wat verder van het centrum afliggen. Zo krijgen we ook nog wat andere dingen te zien dan de oude stad alleen. Hoewel iedere tour ons er wel doorheen brengt.
Botanische tuin, EdinburghEén tour (Majestic) brengt ons langs de botanische tuinen van Edinburgh waar ondermeer de hoogste palmboom van de UK staat. Die wordt binnen enkele jaren echter gekapt omdat het dak niet verder verhoogd kan worden. En daarna stappen we nog eens uit bij de haven waar de Royal Yacht Britannia ligt, één van de topattracties van Schotland. Persoonlijk vinden wij het niet echt de moeite waard, maar wel leuk is dat deze busrit je wat meer van de stad laat zien.
De Royal Mile in Edinburgh Langs de Royal Mile, EdinburghTerug in de oude stad kijken we vanaf het open dak naar de huizen langs de Royal Mile en zien leuke dingen die we gisteren over het hoofd hebben gezien. Het is iets warmer dan de voorgaande twee dagen, maar nog steeds erg koud in een open bus. Het doet bijna denken aan de keer in Londen dat we met kerst in de vrieskou in zo'n bus zaten.
Observatorium in Edinburgh EdinburghEr zijn zoveel gebouwen en interessante plekken in Edinburgh dat je daarover beter kunt lezen in een reisboek dan dat wij alles hier nog eens gaan verhalen. Voor ons is het echter duidelijk: Glasgow vinden we eigenlijk maar niets, Edinburgh daarentegen nog steeds prachtig.
Uitzicht op FifeDe rit met de MacTour bus rijdt een route door het noordwesten van de stad waarbij we weer andere dingen te zien krijgen en ook een kijkje op Fife dat aan de andere kant van de Firth of Forth ligt, van oudsher een koninkrijk dat als enige niet door de Noormannen veroverd is. Nu is het een golfparadijs, is ons verteld.
Outlook TowerWe hebben vandaag weer veel gezien, maar wanneer je wandelt, zoals gisteren, is het gemakkelijker om na te vertellen dan met al die busritten. We zijn nu en dan even uitgestapt om iets beter te bekijken, maar het is toch vluchtiger. En misschien worden we ook wel een beetje 'vakantiemoe'. Morgen gaan we weer weg en innerlijk stellen we ons daar toch al een beetje op in. Vlakbij het kasteel stappen we uit en we maken nog snel een foto van de Outlook Tower. Daarna zoeken we een restaurantje op om wat te eten en weer warm te worden, want het is tijdens de laatste busrit in een open bus gaan regenen.
Kasteel van EdinburghEen laatste foto van het kasteel, wanneer we er onderdoor lopen, op weg terug naar het hotel. De regen valt nu konstant en we zijn blij wanneer we weer op onze droge en warme kamer zitten. De kachel nog even omhoog draaien. We pakken de tassen alvast in en gaan vroeg naar bed, want om 6 uur gaat de wekker al.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven