Lies & Teije's reis website

Via Skye naar Mallaig


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 10 mei

Schotland, mei 2005, via Skye naar Mallaig

Doordat we gisteren al naar Applecross zijn gegaan zorgt ervoor dat we vandaag een snellere route naar Skye kunnen nemen. En we hebben sowieso geen haast om afscheid te nemen van Iain en Cathy, die in de loop van de jaren goede vrienden van ons zijn geworden. We ontbijten dan ook uitgebreid en drinken daarna nog even koffie voordat we op pad gaan.
Lies en CathyDit jaar willen we in de zomervakantie Engeland wat beter gaan verkennen en we hebben al bedacht dat we aan het eind dan best wel even kunnen doorrijden naar Beauly, dan zien we ze dus weer. Ook hebben we vandaag een niet al te lange rit op het gewijzigde programma staan en ach, als het allemaal wat langer duurt, dan stoppen we gewoon eerder, we zitten tenslotte nergens aan vast.
Glenelg De veerpont naar SkyeLangs Loch Ness rijden we een eindje naar het zuiden en slaan dan af naar het westen. We willen namelijk met het pontje vanaf dit schiereiland naar Skye. We waren er al eens (2003), maar toen voer de veerboot nog niet. We kunnen zo de ferry oprijden waar maximaal 4 auto's op passen en voor 7 pond zijn we binnen 5 minuten in Kylerhea (spreek uit als killrhee) op Skye.
In de buurt van KylerheaVanuit Kylerhea leidt een smalle en bochtige weg over de bergen naar de grotere wegen op Skye. Alweer een adembenemende route door een heel erg mooi stukje Schotland. Sinds de brug vanaf Kyle of Lochalsh naar Skye is gebouwd rijden hier heel wat minder mensen rond en ook de pont vaart minder vaak, maar we kunnen het liefhebbers van de Schotse natuur zeker aanraden om deze route te nemen. Het pontje vaart vanaf 2e paasdag tot eind september (niet op zondag).
De veerboot naar Mallaig MallaigSkye is een prachtig eiland, maar wij rijden dit keer maar een klein stukje via het Sleat (spreek uit als Sleet) schiereiland naar Armadale waar we de pont naar Mallaig willen nemen. Ook hier wordt de weg in snel tempo verbreed en we zijn blij dat we dit ooit al eens gereden hebben toen het nog een echte Schotse (en scheve) weg was. De temperatuur is stukken beter dan de afgelopen dagen en we kunnen lekker buiten zitten terwijl we wachten op de pont in Armadale.
Deze overtocht duurt ruim een half uur en we hebben een mooi uitzicht op Skye, het vaste land en de diverse eilanden en schiereilanden in de buurt. Op de boot waait wel een harde wind en we zijn toch nog aardig verkleumd wanneer we de auto weer opzoeken, maar wanneer we in Mallaig aankomen voelt het heerlijk warm. We moeten trouwens 23 pond betalen voor de overtocht, bijna € 35.
Mallaig MallaigIn Mallaig zijn diverse B&B's, maar we kiezen voor een hotel waar we mogen roken (tja, helaas zijn we nog steeds verslaafd...). We hebben er een prachtig uitzicht over de haven, het stadje en de zonsondergang in zee. Ik heb nogal last van mijn voeten dus we besluiten om hier een extra nacht te blijven zodat we een beetje kunnen uitrusten. In Beauly is het iedere nacht wel laat geworden en hebben we, ondanks de late ontbijten, eigenlijk toch wat te weinig slaap gehad.
Het geeft niet, in dit stukje van Schotland zijn we nog nooit eerder geweest, dus we willen hier nog wel wat verder rondkijken. Eerst even een goede nachtrust, dat is toch wel het allerbelangrijkst!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven