Lies & Teije's reis website

Ten zuiden van de Grampian Mountains


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 28 maart

Schotland, maart 2004, ten zuiden van de Grampian Mountains

We hebben rekening gehouden met het ingaan van de zomertijd maar toch zijn we bijna te laat voor het ontbijt. Er zijn veel gasten in het hotel en het buffet is vrijwel leeg. Onze eigen schuld, maar we hadden zo gedacht dat iedereen wel aan de late kant zou zijn.
Na het ontbijt wachten we nog een tijdje op Paul om nog wat dingen af te spreken en gedag te zeggen. Pas na twaalven verlaten we het hotel.
Lintrathen ReservoirEcht doelloos rondrijden doen we niet maar onze route op de kaart is nogal kronkelig. Eerst rijden we ten westen van de A9 allerlei binnenweggetjes langs en daarna gaan we naar de oostkant in Perthshire en Angus. We zitten hier duidelijk in de voorlopers van het gebergte en er is veel landbouw. Veel meer dan heuvels zien we eerst niet.
Glen Doll Glen DollMaar de bergen trekken ons toch en al gauw rijden we weer noordwaarts, diverse glens in. Hier zijn we in Glen Doll, aan het einde van Glen Clova in het zuidoosten van de Grampian Mountains. Het is prachtig weer en lekker warm, zo'n 14 graden. De laatste dagen is het weer flink opgeknapt.
Glen ProsenHet volgende dal, Glen Prosen, loopt iets minder ver de bergen in en wanneer we terug rijden zien we de 'vlakten' alweer voor ons. Het herinnert ons eraan dat we morgen alweer terug gaan naar het vlakke Nederland (nee, dit keer zullen we niks lelijks over Nederland zeggen...)
Verwaarloosd kasteel bij BalintoreOnderweg hebben we een aantal verscholen kasteeltjes gezien of toegangen tot landgoederen waarachter waarschijnlijk een kasteel staat, maar we hebben er geen foto's van kunnen maken. En net wanneer we het erover hebben zien we dit kasteel in een verlaten landschap bij het plaatsje Balintore staan. Het glas van de ruiten ligt eruit maar er staat geen bordje 'te koop'. Ach, het zou toch wat te groot voor ons zijn...
Ingang Hilton, DunkeldAl met al hebben we weer een hele lange rit gemaakt wanneer we terugkomen in Dunkeld, waar we gisteren al een hotel voor de laatste nacht hebben geregeld. Vanaf hier is het maar iets meer dan een uur rijden naar het vliegveld zodat we niet al te vroeg hoeven op te staan.
Ondanks het feit dat we minder foto's hebben gemaakt dan op de andere dagen, is het toch weer een mooie dag geweest in een gebied waar we nog niet veel zijn geweest in de afgelopen jaren. De laatste avond in Schotland, dat gaan we nog even vieren!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven