Lies & Teije's reis website

Een regenachtige en koude dag


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 19 maart 2004

Vrijdag 19 maart, een regenachtige en koude dag

Het is koud en regenachtig buiten, viezer weer dan we tot nu toe ooit hebben gehad in Schotland. In de afgelopen 4 jaren hebben we in totaal twee keer een halve dag met echte buien gehad en af en toe wat kortdurende motregens, maar deze vakantie schijnen we al het gemiste slechte weer in te halen.
We hebben Iain en Cathy echter belooft een website voor hun hotel te maken en daar kunnen we nu mooi mee bezig.
Pub van het Caley HotelWat hun betreft mogen we zelf van alles verzinnen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het wordt dus een kwestie van wat spelen met kleuren en layouts en wat foto's maken van het hotel. Hiernaast de bar waar we vandaag meteen onze werkruimte van hebben gemaakt.
Dingwall DingwallTegen een uur of vier wordt het buiten ineens zonnig en gaan we nog snel even op pad. In Dingwall rijden we een heuvel op om het monument (National Memorial, gebouwd tussen 1904 en 1907) te bezoeken dat op een begraafplaats staat van waaruit je een mooi uitzicht op het dorp en de omgeving hebt.
Monument DingwallHelaas is de toren zelf gesloten en we kunnen er niet op klimmen. Vanaf de ruim 30 meter hoge toren moet het uitzicht op de omgeving nog veel mooier zijn want nu wordt het beperkt door de bomen langs de rand van de begraafplaats. Dingwall is de geboorteplaats van MacBeth en zijn nazaten schijnen er nog steeds in een vervallen kasteel te wonen.
RegenboogVanuit Dingwall rijden we verder naar het westen en slaan af naar Strath Bran. Maar de helder blauwe lucht wordt plotseling volkomen grijs en al gauw zitten we in een sneeuwstorm. De wegen worden glad en we besluiten maar weer terug te rijden. Op de terugrit komt de zon er ook weer bij en we zien af en toe prachtige regenbogen, veel dikker dan in Nederland, waarschijnlijk omdat ze veel dichterbij lijken te zijn. We kunnen heel wat potten goud verzamelen, ware het niet dat we liever lui en comfortabel in onze auto van dit natuurverschijnsel genieten.
Fairnburn verpleeghuisIn de buurt van Marybank zien we dit afgelegen kasteeltje. Het staat niet op de kastelenkaart van Schotland maar een kasteelachtig landhuis kun je het toch wel noemen. Het is Fairburn House, een verpleeghuis op een hele mooie lokatie. Misschien iets voor ons als we wat ouder zijn?
Het is vrijdag en in de pub is het drukker dan normaal. We vermaken ons er prima en we liggen later op bed dan we willen. Maar we kunnen gelukkig uitslapen zolang we willen en de weersvoorspelling voor morgen is wel heel erg slecht dus waarschijnlijk blijven we dan lekker binnen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2019 Naar boven