Lies & Teije's reis website

De vlucht naar Edinburgh en de rit naar Beauly


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 15 maart

Schotland, maart 2004, de vlucht naar Edinburgh en de rit naar Beauly

Door omstandigheden hebben we onze vakantieplannen moeten wijzigen en 'moeten' we nu al naar Schotland in plaats van de hele maand augustus, zoals we gepland hadden. Waarschijnlijk komt er dit jaar geen lange vakantie meer, maar twee weken Schotland, daar hebben we nu wel zin in. Vorig jaar waren we in dezelfde tijd in Schotland en toen gingen we op de 15e van ons kasteeltje naar Beauly.
We vliegen pas tegen 3 uur dus hebben we alle tijd om op ons gemak naar Schiphol te reizen. De weersberichten voor Nederland zijn goed, er worden zelfs temperaturen van bijna 20 graden voorspeld voor deze week terwijl het in Schotland de hele week lijkt te gaan regenen. Het maakt ons niet uit, wij komen voor het land en niet het klimaat en een beetje regen hoort wel bij Schotland.
Mooi weer in SchotlandHet vliegtuig heeft wat vertraging maar om half 5 (Engelse tijd, 1 uur vroeger dan in Nederland) landen we op Edinburgh airport. En inderdaad, het regent wanneer we in onze huurauto stappen. Vijf minuten later begint tot onze grote verbazing de zon te schijnen. De weergoden lijken ons wederom gunstig gezind! Daarom maken we af en toe een foto vanuit de auto als 'bewijsmateriaal'.
Leuke Schotse huisjesDit keer rijden we via de A9 in één keer door naar Beauly. Het is zo'n drie uur rijden maar er wordt veel aan de weg gewerkt en we hebben daardoor nogal wat oponthoud. Veel maakt het ons niet uit maar het is wel prettig dat het nog wat licht is zodat we tenminste van het altijd mooie landschap kunnen genieten.
Behalve het landschap vinden we de Schotse huisjes met hun vormen en rondingen ook zo schitterend en we zien er weer heel wat onderweg. We zijn hier nu voor de vijfde keer maar het land, de natuur en zijn inwoners blijven ons bekoren. We voelen ons al weer helemaal thuis. Ook het links rijden voelt vanaf het begin heel gewoon, alsof we nooit anders gedaan hebben.
In het donker arriveren we in Beauly waar we logeren in het Caledonian hotel, bij onze vrienden Iain en Cathy. We worden warm onthaald en tijdens en na een flinke maaltijd die we voorgeschoteld krijgen, hebben we heel wat bij te praten. Ja, we voelen ons hier echt helemaal thuis.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven