Lies & Teije's reis website

Rondom Beauly, Strathglass


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 16 maart

Schotland, maart 2003, rondom Beauly, Strathglass

Uitgerust worden we laat wakker en we hebben zin in het ontbijt. Maar na een tijdje wachten zonder dat er iemand komt, worden we zo hongerig dat we naar het hotel aan de overkant gaan om een ontbijt te bestellen. Wanneer we terugkomen blijkt Iain zich verslapen te hebben: hij heeft gisteravond onze komst iets te uitbundig gevierd. Na nog een bak koffie gaan we op pad, we willen het vandaag kalm aan doen.
StrathglassWe hebben van de omgeving van Beauly een gedetailleerde kaart gekocht zodat we gemakkelijk de mooiste plekjes kunnen vinden. Verborgen in weilanden treffen we diverse steencirkels aan en restanten van forten. En natuurlijk bewoonde huizen op de prachtigste plekjes.
Tomich Bij de Plodda watervallenDoor Strathglass, het dal waar de rivier Beauly doorheen loopt, gaan we dan vervolgens naar het zuiden. Een doodlopende weg leidt naar Tomich, een goed bewaard gebleven Victoriaans dorpje met schattige huisjes.
Nog enkele kilometers verder, over een steil bospad, komen we in een bosrijk gebied waar de Plodda Falls zijn. Net als op zovele andere plekken zijn hier mooie wandelroutes uitgezet.
De Plodda watervallen De Plodda watervallenEen smal bruggetje staat pal boven de waterval maar er gaat ook een pad tot halverwege de waterval naar beneden. Het water valt tientallen meters steil naar beneden en maakt een hels kabaal.
Bij de Plodda watervallenNa een uitgebreide wandeling picknicken we op de parkeerplaats bij de Plodda Falls. Meer mensen hebben hetzelfde idee, waarschijnlijk omdat het best wel lekker weer is.
Corrimony cairn Glen UrquhartDaarna rijden we richting Drumnadrochit (aan Loch Ness) en passeren Corrimony waar een bekende grafheuvel staat die gedeeltelijk gerestaureerd is. Andere steencirkels waar we naar op zoek gaan aan de hand van onze kaart zijn veel minder indrukwekkend, maar er zijn wel heel veel in deze buurt.
We zijn al vroeg terug in het hotel en brengen de rest van de middag en avond door met Iain en Cathy. We hebben weer heel wat af te praten en ook komen er regelmatig 'locals' langs in de dorpspub. We hebben sigaren voor Iain meegenomen, maar nu blijkt hij gestopt met roken! Maar de klanten, waarvan de meesten ons nog wel kennen roken ze wel en zo wordt het een heel plezierige avond. Bekers worden volgeschonken voor ze leeg zijn, ook al protesteert Lies nog zo luid dat ze nu echt geen Bailey's meer wil.
Toch zijn we nog redelijk nuchter wanneer we heel tevreden naar bed gaan.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven