Lies & Teije's reis website

Naar ons kasteeltje bij Loch Laggan


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 11 maart

Schotland, maart 2003, naar ons kasteeltje bij Loch Laggan

We zijn redelijk vroeg op pad naar Schiphol om opnieuw Schotland te bezoeken. Op Schiphol zien we plotseling Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever, staan, die we regelmatig op tv zien. Het is net alsof je een bekende ziet en Teije heeft de neiging hem te groeten. Maar uiteraard kent hij ons niet (of hij zou al toevallig onze website eens moeten hebben gezien).
In het vliegtuig komen we er achter dat een paar geheugenmodules van onze digitale camera niet goed werken. Even zijn we bang dat we helemaal niets ermee kunnen fotograferen, maar gelukkig zijn 2 modules goed. Pfff, dat is even schrikken...
Lies op Edinburgh AirportDe piloot is een vrouw en volgens Lies maken we de prettigste landing ooit. Wat kunnen we hieruit concluderen?
We arriveren vroeg op Edinburgh Airport en hebben alle tijd om nog een kopje koffie te drinken. Nou ja, meer een kopje met het formaat van een koffiepot. Samen krijgen we ternauwernood 1 mok leeg.
Om 3 uur rijden we uit Edinburgh weg en we zijn na 5 minuten alweer gewend aan het linksrijden. Tegen 5 uur komen we in Kinloch Laggan aan waar we de sleutel van ons kasteeltje kunnen ophalen. Hoewel de zon scheen toen we weggingen uit Edinburgh, is de lucht nu betrokken en valt er af en toe wat regen uit. Maar de weersvoorspellingen zien er goed uit. Om ons heen zien we besneeuwde bergen die afsteken tegen de donkere lucht, prachtig.
Zitkamer van ons kasteeltje Wenteltrap in opns huisjeEindelijk zitten we in 'ons' kasteeltje, de Gate Lodge van Ardverikie Estate. Al meer dan een jaar geleden hebben we gereserveerd en betaald maar we zijn nu eindelijk binnen! In de kelder is een keukenruimte, op de begane grond de woonkamer en boven een slaapkamer. De trap tussen de verdiepingen is een smalle wenteltrap die door een heus torentje loopt.
Ons kasteeltje in het donkerHet is al lekker warm binnen en de isolatie is goed, waarschijnlijk heel wat beter dan honderd of tweehonderd jaar geleden. We voelen ons prima op ons gemak. De komende dagen zijn we kasteelheer en -vrouwe.
's Avonds willen we toch even ons kasteel van buiten zien. Het is fris, maar totaal onbewolkt. Ons sprookjeskasteel ziet er prachtig uit maar we gaan snel weer naar binnen, voor de open haard.
We voelen ons al weer helemaal thuis!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven