Lies & Teije's reis website

An Beauly naar Edinburgh en terug naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 09 april

Schotland, april 2002, an Beauly naar Edinburgh en terug naar huis

Half acht aan het ontbijt; geen tijd om op te staan in de vakantie. Maar we moeten wel, we hebben nog een lange rit naar Edinburgh voor de boeg (ruim 3 uur rijden). We hebben al wat extra tijd ingecalculeerd omdat we wel weten van de vorige jaren hoe moeilijk het soms is om weg te komen bij Iain en Cathy. Zelfs Cathy zit ons op te wachten aan de ontbijttafel, hoewel ze normaal laat opstaat omdat ze vaak tot laat in de pub staat. Lies krijgt een zware doos vol chocola en Teije een paar flinke lappen gerookte zalm uit hun eigen rokerij.
Met pijn in ons hart nemen we afscheid van ze en we hopen ze snel weer te zien. Maar we moeten nu toch echt weg.
De Hooglanden De HooglandenOp de weg is het echter ontzettend rustig, misschien wel omdat vandaag de Koningin-moeder begraven wordt. Het weer werkt ook fantastisch mee: het begint pas te motregenen wanneer we bij het vliegveld aankomen.
Lies met Schotse petBinnen 3 uur hebben we de afstand Beauly - Edinburgh afgelegd (280 km.) terwijl grote stukken tweebaans zijn. We zijn ruimschoots op tijd en hoeven alleen nog maar te wachten op het vliegtuig dat ons weer uit Schotland zal verwijderen. Helaas, helaas.
Forth Road Bridge vanuit het vliegtuigVoor we het weten kunnen we nog een laatste blik op de Forth Road Bridge werpen vanuit de lucht en binnen een uur staan we op Schiphol waar het koud en kil is. Nog een uurtje met de trein en nog 2 uur in de auto en we zijn weer thuis. Deze veel te korte vakantie is alweer voorbij.
Maar ons tellertje naar de volgende vakantie tikt door en volgend jaar hebben we ons eigen kasteeltje in Schotland!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven