Lies & Teije's reis website

Met een omweg van Beauly naar Strathyre


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 25 september 2001

Dinsdag 25 september, met een omweg van Beauly naar Strathyre

Ontbijt in Beauly Iain, Cathy en MaryWe hebben alle tijd vandaag dus wordt het een laat ontbijt. Het was gisteravond weer laat en we hoeven niet ver te rijden, dus slapen we lekker uit. Na het ontbijt drinken we uitgebreid koffie met Iain en Cathy en we worden overladen met kado's! Dat maak je toch niet vaak mee in een hotel. We krijgen chocola, snoep en een kruikje van het hotel met uiteraard whisky erin. Het is erg moeilijk om weg te komen die ochtend.
Iain en zijn ochtendkrantje Even langs ons kasteeltje...En aangezien we toch aan het afscheid nemen zijn, besluiten we ook nog maar even langs 'ons huisje' te rijden, iets voorbij Strathmashie House. We weten (dan) nog steeds niet precies waar het bij hoort. Dit keer lijkt er wel een bewoner of eigenaar aanwezig te zijn, maar die hebben we niet gesproken.
Donkere wolken... En een heldere hemelDe twee foto's hier rechts en links zijn op hetzelfde moment genomen van de lucht in het oosten en die in het westen. Een lucht die je wel vaker in Schotland tegenkomt. Uiteindelijk zullen de wolken het gaan winnen, maar toch blijven er steeds van die prachtige stukken blauw tevoorschijn komen.
Bij DalnacardochBij Dalnacardoch verlaten we de A9 en trekken de bergen in richting Loch Rannoch. Ook dit gebied is heel spaarzaam bewoond en onderweg kom je zelden iemand tegen. En uiteraard weer fabelachtig mooi; het gebied schijnt erg in trek te zijn bij wandelaars om lange tochten te maken.
Loch Rannoch Loch RannochHet ritje rond Loch Rannoch, naar Rannoch Station en ten zuiden van het loch weer terug neemt al gauw een uur of 2 in beslag, al lijken de afstanden op de kaart niet zo groot. Lies kan nog net even stoer in t-shirt buiten staan, maar het wordt al een stuk frisser.
Kasteel bij TemparIn de buurt van het plaatsje Tempar komen we plotseling dit kasteeltje tegen. Het blijkt nu een privé school of jongensinternaat te zijn. Mooie plek om op te groeien. Maar het zal er ook wel streng aan toe gaan.
Loch Tay Loch TayOok de noordkant van Loch Tay is mooi, maar toch niet te vergelijken met de zuidelijke weg langs het meer; die route is een echte aanrader voor wie in de buurt is.
Huis bij Loch Tay Lies in onze huurautoHet meer is zo'n 23 kilometer lang en aan de noordkant ervan ligt een gebied met meerdere bergtoppen boven de 1000 meter. Hiernaast een karakteristiek huisje uit de streek.
Hoe klein ons huurautootje ook is en ook al doet de verwarming het niet, hij brengt ons wel overal zonder problemen heen. Ook op de smalle weggetjes is het erg handig om zo klein te zijn.
Uitzicht vanuit het Ben Sheann hotelAan het einde van de middag arriveren we in Strathyre, een klein dorpje gelegen in een dal ten noorden van Callander. We hebben gereserveerd in het Ben Sheann hotel dat we vorig jaar ook al een paar keer als uitvalbasis hebben gebruikt om midden-Schotland te verkennen. Het plaatsje ligt mooi centraal om diverse streken van Schotland te bereiken.
Ben Sheann hotel, Strathyre Spiegeltje spiegeltje aan de muur...Omdat we toch nog moe zijn van de lange en late avond van gisteren, liggen we vroeg in bed. De dag erna vliegen we pas laat terug, maar 's ochtends willen we ook nog een paar uitstapjes maken, dus wel vroeg weer op.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven