Lies & Teije's reis website

De reis naar Beauly


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 18 september 2001

Dinsdag 18 september, de reis naar Beauly

Eindelijk, we kunnen weer terug naar Schotland. Tijdens onze 3-weekse reis in 2000 hebben we ons hart verloren aan Schotland en we besloten om, indien mogelijk, in ieder geval ieder jaar minimaal een weekje te gaan. Vergeleken met Nederland is het wel duur, dus hebben we er een aparte spaarpot voor. Dit keer niet met de boot (zonde van de tijd), maar dankzij Easyjet voor nog geen ƒ 300,- (€ 136) met het vliegtuig (voor 2 retourtickets).
Lies op SchipholLies begint al te wennen aan Schiphol, dus dit keer een relaxed kopje koffie. Ze weet dan nog niet dat we er 2 maanden later alweer zullen zitten (naar Barcelona). En ook dit keer is ze weer niet opgepakt wegens smokkel. Voor Cathy, de eigenares van het hotel waar we heengaan, heeft ze een palmboompje uit Cyprus meegenomen, verstopt in een blik.
We zijn rond 4 uur 's middags op het vliegveld van Edinburgh waar we een auto hebben gehuurd. Maar voordat we die auto eindelijk krijgen, zijn we een uur verder. Een Amerikaan voor ons vindt het leuk om onnodig pietluttig te doen over zijn reservering en houdt het enige personeelslid 3 kwartier aan de praat.
Eindelijk, terug in Schotland Forth Road Bridge, EdinburghWanneer wij aan de beurt zijn, blijkt onze auto ietsje kleiner uit te vallen dan gepland: een fiat cincequento (o.i.d.) die wel heel piepklein is. In Nederland zou ik me er niet in durven vertonen. Maar goed, wij doen niet pietluttig en vertrekken direkt richting Highlands, over de Forth Road Bridge. Het bierviltje links zegt voldoende hoe we ons voelen wanneer we weer rondrijden!
De eerste heuvelsNa Perth komen we op de A9 terecht die ons langzamerhand de bergen (heuvels) invoert. We zijn op weg naar Beauly, ten westen van Inverness, waar we voor een hele week een kamer hebben gereserveerd in het Caledonian Hotel, waar we ons vorig jaar zo thuis voelden. Van daaruit willen we lange ritten door de Hooglanden maken.
We zien steeds meer plekjes die we herkennen en we voelen ons volkomen thuis. Soms heb je dat zo met landen en wij voelen ons op de meeste plekken wel thuis, als we maar op reis zijn! Maar Schotland heeft voor ons toch iets extra's.
Tegen 8 uur arriveren we in Beauly en worden we hartelijk onthaald door de eigenaren, Iain en Cathy. Na een korte rustperiode op onze kamer (dezelfde als vorig jaar, met een aparte zitkamer!) dalen we af naar de pub om bij te praten met hen en de lokale beroemdheden die de pub als stamkroeg hebben.
Terug in BeaulyJe moet even wennen aan de tongvallen die de mensen gebruiken, maar wanneer dat lukt kom je erachter dat de gesprekken variëren van dronkenmanspraat tot boeiende konversaties over van alles en nog wat. Ze zijn wat verlegen tegenover toeristen soms, die Schotten, dus je moet af en toe zelf het initiatief nemen. Wij houden van de Schotten... Heel tevreden vallen we die nacht in slaap.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven