Lies & Teije's reis website

Inverness


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 20 juli

Schotland, juli 2000, Inverness

Na ons ontbijt met scrambled en fried eggs vertrekken we naar Inverness, om allereerst gas te tanken. Van Iain hebben we de eerste week al een lijst met adressen van pompstations gekregen waar ze gas verkopen en bij deze man in Inverness zijn we al veel vaker geweest: 5 minuten tanken, een half uur kletsen, zo'n aardig type.
Onze auto heeft al een tijdje een vreemd piepje bij de wielen dat steeds erger wordt, de remschijven waarschijnlijk. We vragen de pomphouder of hij misschien iemand weet die ons hierbij kan helpen en hij verwijst ons naar een garage aan de rand van de stad. Daar laten we de wagen achter en worden naar het centrum van de stad gereden. Over een paar uur bellen we wel even.
Doedelzakspeler in InvernessInverness is de grootste stad in de Hooglanden en ligt aan de monding van de rivier Ness. Voor één dag is er voldoende te zien, zoals bijvoorbeeld het zandstenen kasteel in het centrum. En uiteraard zie je ook hier doedelzakspelers.
Lies in InvernessNa heel wat gewandel zijn we aan een rustpauze toe, wat goed mogelijk is in 1 van de parken langs de Ness. Terwijl we wat zitten te drinken, vindt Teije ineens in de struiken achter zich een penny. Lies ook meezoeken en voor we het weten hebben we een heel pond aan kleingeld bij elkaar. Een verdienstelijke rustpauze!
De auto is klaar wanneer we terug zijn bij de garage en we moeten £ 20,- betalen, voor het bijstellen van de remschijven voor, remschoenen achter en nog 2 liter olie (dat wisten we al, dat de wagen olie slorpte). Dat valt ons reuze mee, gezien de prijzen en dus waarschijnlijk ook de uurlonen hier.
Het is al na drieën, dus een lange rit zit er niet meer in. We rijden wat in de buurt rond, zien nog enkele kastelen en oudheden, maar we weten niet precies meer welke aangezien we geen foto's hebben genomen. Maar we zullen ons vast wel vermaakt hebben!
Cromarty FirthWel hebben we het schiereiland ten noordwesten van Inverness en de kust langs de Cromarty Firth nog verkend, maar dat is niet zo spektakulair met al die boortorens. Via deze brug rijden we vanuit Inverness recht naar het noorden.
Terug in Beauly krijgen we uitgebreid te eten en verpozen ons daarna nog uren in de pub

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven