Lies & Teije's reis website

Van Strathyre terug naar Beauly


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 19 juli

Schotland, juli 2000, van Strathyre terug naar Beauly

Nog minder dan een week hebben we, en vooral de laatste helft van de vakantie gaat altijd zo snel. We hebben Schotland doorgereden, duizenden kilometers gemaakt en nu willen we terug naar gebieden die we graag nog eens wilden zien of verder verkennen: de Hooglanden.
Dochart watervallenWe rijden nog even om via het dorpje Killin waar de rivier de Dochart na de Falls of Dochart uitwaaiert en uitmondt in Loch Tay. Een lekker rustig plekje voor een picknick.
Het autogas is alweer op, dus we rijden via Oban. Gisteren heeft het tanken al lang geduurd, maar vandaag duurt het nog langer. Uiteindelijk blijkt dat de gastank leeg is en ze zijn vergeten op tijd bij te bestellen. Dan maar op benzine verder. Via Fort William en de Great Glen, langs Loch Ness en Castle Urquhart komen we uiteindelijk weer aan in Beauly, want we hebben besloten terug te gaan naar het hotel waar we ons het prettigst hebben gevoeld, The Caledonian bij eigenaren Iain en Cathy.
SchotlandWe hebben niet aangekondigd dat we zouden komen, want er zijn weinig toeristen in Schotland dit jaar en reserveren is vrijwel nergens nodig. Ze zijn erg verrast en vooral enthousiast dat we onverwacht nogmaals langskomen. Voor we het weten zitten we uren te kletsen alsof we oude, goede vrienden zijn. Ja, het bevalt ons hier prima.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven