Lies & Teije's reis website

Terug naar centraal-Schotland, Strathyre


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 17 juli

Schotland, juli 2000, terug naar centraal-Schotland, Strathyre

Vandaag trekken we weer naar het noorden: via de drukke buitenwijken van Glasgow (een stad die ons niet zo aantrekt) naar de oostkant van Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Schotland.
Loch LomondVolgens de reisgids is de oostkant van het meer (een single track road) vrij rustig, maar er blijkt 1 lange file te staan van dagjesmensen die van het mooie weer willen genieten. De laatste dagen is het weer steeds beter geworden en vandaag is het behoorlijk heet zelfs. We rijden tot het einde van de weg, keren daar moeizaam en zijn blij wanneer we de gewone weg weer bereiken.
Loch CoilOp de kaart hebben we een plaatsje zien liggen dat Rest And Be Thankful heette, dus daar moeten we gewoon even naar toe. Wanneer je de weg door Glen Croe en Glen Kinglas zou moeten lopen of fietsen heb je die rust wel nodig. Het blijkt dat het laagste deel van de pas zo genoemd wordt. Verder gaan we het schiereiland Cowal op en volgen we de oevers van Loch Coil dat in open verbinding met de zee staat.
Weer een dag met prachtige uitzichten en wonderschone natuur en alweer nauwelijks foto's. We kunnen er achteraf gewoon niet bij, maar toen interesseerde ons dat minder. Iedereen zal moeten wachten tot onze reizen ons daar nogmaals langsvoeren.
's Avonds komen we voor de tweede maal aan in Strathyre en het Ben Sheann-hotel van Terry en Lorna, waar we ook onze eerste nacht in Schotland hebben doorgebracht. We worden weer hartelijk ontvangen en de aardappelsoep smaakt nog steeds heerlijk.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven