Lies & Teije's reis website

Barr en omgeving


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 16 juli

Schotland, juli 2000, Barr en omgeving

Na het ontbijt maken we eerst een prachtige wandeling achter het dorp zelf. Er zijn een aantal routes uitgezet en de heuvelachtige omgeving leent zich hier goed voor.
Na de middag stappen we weer in de auto om te gaan toeren. Eerst rijden we naar Girvan. Onderweg, vanaf de heuvels, zie je in de verte het vulkanische eiland Ailsa Craig mooi liggen.
Kasteel in AyrshireLangs de kust naar het noorden zien we in de verte Culzean Castle liggen, maar het kasteel is ons te 'jong' (18e eeuw) om interessant te zijn.
Wel komen we meer de binnenlanden in dit grappige kasteeltje tegen; we zijn alleen vergeten op te schrijven waar het precies staat. Op de meest onverwachte plekken zien we sowieso erg leuke huisjes en soms kasteeltjes. Bij Ayr slaan we zuidwaarts af richting Dalmellington, vanwaar we de smalle weg langs Loch Doon volgen. Op de kaart lijkt het zo'n eenzaam Loch, maar het is mooi weer en half Schotland is er blijkbaar met de caravan op uit getrokken. De stranden van het meer staan vol! Aan het einde van het Loch staat de ruïne van het kasteel Loch Doon dat enkele tientallen meters is verplaatst na de aanleg van een dam waardoor de waterspiegel hoger is komen te liggen.
De rest van de middag rijden we de weinige, maar uiterst mooie, routes door het Galloway Forest Park, langs Loch Moan en Glen Trool Lodge. De volgende keer moeten we wel wat meer foto's maken... Ayrshire en Galloway zijn mooie gebieden, maar veel 'vriendelijker, zachter' qua natuur dan de Hooglanden. Zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven