Lies & Teije's reis website

Van oost naar west: Ayrshire, Barr


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 14 juli

Schotland, juli 2000, van oost naar west: Ayrshire, Barr

We zijn bijna op de helft van onze reis en hebben nog lang niet genoeg van Schotland gezien. We voelen ons een beetje gejaagd, maar dat gevoel gaat gelukkig snel over wanneer we onderweg besluiten vaker naar Schotland terug te keren. We willen alles zien en deze reis alvast zoveel mogelijk.
Op onze reis naar het zuidwesten vermijden we Glasgow weer en komen via Kilmarnock in Ayr terecht. Een leuk stadje om even doorheen te lopen, maar niet om te blijven. Hier werd vlak in de buurt (Alloway) de grootste dichter van Schotland, Robert Burns, geboren. Hij schreef in het Schotse dialekt over Schotland en dat maakte hem tot één van de helden van dit land (hij leefde in de 18e eeuw).
Langs allerlei kleine binnenweggetjes (zoals we zo vaak doen) belanden we uiteindelijk aan het einde van de middag in Barr, een klein plaatsje in 'the middle of nowhere'. We zijn hard toe aan een pauze met wat eten en drinken en daarna vinden we het eigenlijk wel welletjes en blijven in The Kings Arms hotel. We raken in gesprek met wat mensen (Engelsen op vakantie in Schotland) en bedenken dat dit wel een mooie plek is om de rest van zuidwest Schotland te verkennen.
Geen foto's vandaag (zie hiervoor de reisverslagen van de jaren erna), terwijl we weer door zulke mooie gebieden hebben gereden. We zijn het nog niet gewend om met de kamera om te gaan en zijn erg 'zuinig' met het maken van foto's. Echte Schotten dus, net zo zuinig als Nederlanders volgens het de gezegden

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven