Lies & Teije's reis website

We bezoeken Edinburgh


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 13 July

Schotland, juli 2000, we bezoeken Edinburgh

Langs de mooie kustweg richting Edinburgh rijden we door het plaatsje Aberdour en zien de deur van het Aberdour Hotel openstaan. Binnen 5 minuten hebben we alvast de slaapplek voor de komende nacht gereserveerd. Zo zijn we in ieder geval geen tijd kwijt met het zoeken naar een plek, wat wel eens anders is geweest.
Over de imposante Forth Road Bridge rijden we zo het centrum van Edinburgh binnen. En voor we het door hebben staan we in de parkeergarage direkt aan de voet van het imposante kasteel.
Uitzicht op EdinburghDe stad is prachtig gelegen op rotspartijen en uitgedoofde vulkanen en valt erg op in het verder nogal vlakke gebied. Deze hoofdstad van Schotland is een levendige en kulturele stad met veel bezienswaardigheden. Ook om te wandelen is het een prettige stad, bijvoorbeeld door het middeleeuwse gedeelte. Daarnaast zijn er veel plekken met prachtige uitzichten, over de stad zelf en de wijde omgeving.
Edinburgh vanaf het kasteelWij bezoeken eerst het kasteel en de musea die daar zijn. Indrukwekkend, maar na een paar uur slenteren zijn we toe aan een onderbreking. We kopen een broodje dat we in een park opeten en vervolgen onze weg door de oude, middeleeuwse, stad.
Edinburgh vanaf de Outlook TowerVan alle dingen die we vanmiddag bekeken hebben, vinden we de Camera Obscura in de Outlook Tower het meest fascinerend. De eerste 5 verdiepingen van het gebouw hangen vol met 3-dimensionale kunst en foto's van het oude Edinburgh. Sommige van de 3D-beelden zijn ongrijpbaar prachtig. Zoals de goudzoeker die water zeeft terwijl je er langs loopt en de bewegende danseres op een vaas. Je moet het zelf gezien hebben om het je te kunnen voorstellen.
Op de bovenste verdieping kun je vervolgens via de Camera Obscura de hele stad tot in detail bekijken en bijna voetgangers van de straten 'afrapen'. Mis dit niet wanneer je in Edinburgh bent! Op het dak staan telescopen om de stad nog beter te bekijken.
We genieten volop van dit bezoek, maar eigenlijk heb je er een paar dagen voor nodig, dus we zullen nog een keer terug moeten, al was het maar om wat meer foto's te maken. Laat in de avond keren we terug naar ons hotel in Aberdour, waarbij we nog even verrast worden door het feit dat je vanaf de zuidkant tol moet betalen op de Forth Road Bridge

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven