Lies & Teije's reis website

Beauly en omgeving, Glen Urquhart, Glen Affric


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 09 juli

Schotland, juli 2000, Beauly en omgeving, Glen Urquhart, Glen Affric

Na de lange en toch wel uitputtende rit van gisteren, doen we het vandaag lekker rustig aan. Even naar Inverness, even langs Loch Ness en het kasteel Urquhart en vlakbij Drumnadrochit naar de Falls of Divach. Het is even zoeken, maar na een mooie wandeling vinden we de waterval toch.
Divach waterval Divach watervalOp vele plekken in Schotland zijn mooie watervallen te vinden en vaak, net als hier, is het lastig ze te vinden. Voordeel is wel dat het ook erg rustig is. Op het smalle pad omhoog dat we eerst met de auto moeten volgen, komen we niemand tegen.
Daarna volgen we Glen Urquhart en vanaf Cannich de Glen Affric naar Loch Affric, volgens veel reisboeken één van de mooiste dalen van Schotland.
Glen Affric Glen AffricMaar helaas, weinig foto's want het rolletje is op en we zijn nog geen ervaren fotografen. De mooiste plaatjes hebben we gelukkig nog wel in ons hoofd zitten en dat is ook belangrijk. Glen Affric is in ieder geval zeker een bezoek waard en in 2002 maakten we deze mooie plaatjes.
Lies komt binnenNa deze mooie en niet al te vermoeiende dag wordt het alsnog vermoeiend in de pub. Het halve dorp zit er en wil wel met ons kletsen. En zingen... dat vinden wij toch iets minder. Teije heeft nog 'alle eendjes zwemmen in het water' gezongen toen ze om een hollands lied vroegen en we worden toegezongen met 'tulpen uit Amsterdam'. Het bier en de bailey's smaken goed en we zijn niet helemaal nuchter meer wanneer we op onze kamer terug zijn.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven