Lies & Teije's reis website

Newcastle - Strathyre


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 05 juli

Schotland, juli 2000, Newcastle - Strathyre

Om 9 uur 's ochtends arriveren we in Newcastle en bij de eerste rotonde (en er liggen vele vlak bij de haven) gaat het al mis: op de verkeerde kant van de weg. Het is voor Teije de eerste keer dat hij links moet rijden en we besluiten even nog niet op de route te letten, maar gewoon maar wat naar het noorden te rijden om aan deze situatie te wennen. Na een half uur gaat het goed en kunnen we eens rustig op de kaart kijken.
We hebben niet echt een route uitgestippeld, wel een lijst met bezienswaardigheden die we willen zien. Ons eerste doel zijn de Hooglanden, maar in een rustig tempo om meteen vanaf het begin van het landschap te genieten.
De grens tussen Schotland en EngelandIets onder Jedburgh komen we Schotland binnen en rijden eerst een stuk naar het westen zodat we de lijn Glasgow-Edinburgh ergens in het midden passeren. Na uren rondtoeren komen we in Stirling aan en besluiten we een overnachtingsplaats in Strathyre te zoeken. Volgens de kaart ligt het in een bosrijk gebied vrijwel in het geografische centrum van Schotland.
Tot nog toe hebben we op vakantie altijd gekampeerd, maar deze reis willen we er een hotelrondreis van maken omdat Teije nogal last van z'n voet heeft en erg moeilijk loopt. Maar we zijn niet echt voorbereid op de prijzen, ook niet van de goedkopere hotels. Nadat we alle hotels in het dorp bij langs zijn geweest, besluiten we onszelf dan maar voor 1 nacht te trakteren op een wat duurder hotel; dachten we, na 3 weken blijkt dat dit één van de goedkoopste is op onze hele reis: £ 20 p.p., ongeveer ƒ 142,- met z'n tweeën voor 1 nacht.
We verblijven in het Ben Sheann Hotel van Terry en Lorna, twee zeer vriendelijke mensen. Hoewel we de volgende dag al weer verder trekken, is het niet de laatste nacht dat we hier zijn, wel een teken dat het ons ergoed bevalt.
Vanuit ons hotelraam hebben we prachtig zicht op de heuvels en de ondergaande zon. We voelen ons al helemaal thuis.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven