Lies & Teije's reis website

Naar IJmuiden, inschepen op de boot naar Newcastle


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 04 July

Schotland, juli 2000, naar IJmuiden, inschepen op de boot naar Newcastle

Schotland, een land waar we geen van beide eerder zijn geweest en waar we allebei al heel lang heel willen. In onze dromen heeft Schotland iets speciaal, het lijkt ons een heel bijzonder land, hoewel we niet precies weten wat we er zoeken.
Wel, vandaag vertrekken we dan eindelijk naar Schotland en we zijn benieuwd hoe het ons gaat bevallen.
De kaart van SchotlandDe afgelopen vakanties hebben we nooit een camera meegenomen, we hebben er zelfs niet één. We onthouden de vakanties wel in ons hoofd, zo dachten we, maar nu we naar ons droom-land gaan moeten we wel eentje mee, om in ieder geval iets vast te leggen. We lenen een camera, maar weten er geen van beide echt raad mee. Daarom is dit reisverslag nogal foto-arm en is de kwaliteit van de foto's ook niet echt goed te noemen. Gelukkig hebben we in de latere reisverslagen veel meer en betere foto's.
Reizen is voor ons ontspanning, niets hoeven en alles mogen. Daarom zijn we al vroeg op weg om onderweg naar IJmuiden ook een stukje Nederland te bekijken, zoals bijvoorbeeld Alkmaar en IJmuiden zelf. We zijn op tijd (4 uur 's middags) bij de boot en voor we het weten zitten we aan een raampje naar de donker wordende zee te turen. (Een tip voor de arme sloebers onder ons: neem je eigen drank mee, bestel 1 drankje en schenk jezelf steeds bij, zo doen wij dat soms ook!)
In ons hutje lijkt een rookmelder te hangen, maar we zien nergens een bordje dat we niet mogen roken. Eén sigaretje moet toch wel kunnen... En dat kon. Alleen Lies heeft een wat zware nacht, want ze heeft nog nooit een nachtelijke bootreis meegemaakt en luistert maar wat naar de muziek. Tot ze bedenkt dat ook op de Titanic de muziek bleef spelen terwijl de boot al aan het zinken was. Niet echt een geruststellend geluid dus! Teije slaapt als een roos (zoals meestal...)

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven