Lies & Teije's reis website

Via Spanje naar Frankrijk


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 08 juli

Portugal, zomer 2001, via Spanje naar Frankrijk

We wilden vanochtend eigenlijk op tijd weg, maar het is 's nachts flink vochtig geweest en onze tent wil maar niet drogen. Uiteindelijk zijn we pas veel later op pad dan gepland, maar ach, we hebben toch al 3 dagen uitgetrokken om naar Nederland terug te keren.
Daarnaast heeft Teije de onhebbelijkheid om nogal eens smalle paadjes in te draaien en wat landschappelijk verantwoorde binnenwegen te nemen (die uiteraard veel meer tijd kosten dan de rechtstreekse weg, zie ook de Schotland verslagen over zijn obsessie om alle wegen van Schotland te berijden, vooral de smalle en doodlopende!). En na een paar honderd toch wel saaie kilometers door Spanje verlaten we bij Gasteiz Vitoria in Baskenland ineens de snelweg en rijden de uitlopers van de Pyreneeën in. Via B-wegen naar Bilbao en vandaar naar de kust van de Golf van Biscaje. De smalle kustwegen hier zijn prachtig, maar we rijden in een lange kolonne en kunnen helaas nergens even stoppen. Na uren rondtoeren zijn we aan het einde van de middag eindelijk voorbij San Sebastian en de Franse grens.
Dan krijgen we ineens haast en bedenkt Teije dat hij vandaag toch wel tot voorbij Bordeaux wil komen om maandagochtend daar de ochtendspits te vermijden. In de plaats Libourne, iets oostelijk van Bordeaux, en na een rit van al meer dan 1000 kilometer besluiten we een hotel te zoeken. Het lijkt een leuk stadje met prachtig verlichte middeleeuwse bouwwerken. Maar na ruim een uur rondlopen hebben we weliswaar al heel wat hotels gezien, maar geen enkele die open is. Na nog een uur rijden en zoeken komen we uiteindelijk om 22u30 bij een camping langs waar toevallig de receptie nog open is. We mogen het terrein nog op en ook al zijn we bekaf, binnen 20 minuten zijn we uitgepakt en is de tent al ingericht. Wat een dag... jammer dat we toch weer geen foto's hebben...!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven