Lies & Teije's reis website

Praia da Mira, het wordt koud en slecht weer...


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 02 juli

Portugal, zomer 2001, Praia da Mira, het wordt koud en slecht weer...

Praia da MiraOns gevoel laat ons niet in de steek; we zijn hier niet op de 'goede' plek. De temperatuur is met ruim 10° gedaald en de lucht ziet wat grijs. We liggen een half uurtje te rillen op het strand, maar dan wordt het echt te fris. De lucht betrekt steeds meer en wanneer we aan het eind van de ochtend in de auto stappen om de omgeving te gaan verkennen, begint het ineens te miezeren.
Na een bezoek aan Mira dat er troosteloos bijligt, rijden we verder naar het noorden, naar Aveiro. Na een paar uur rondbanjeren hebben we niet het idee in het buitenland te zijn. Misschien laten we ons ook wat teveel beïnvloeden door het weer. We zijn nu ondertussen zo ingesteld op lekker warm weer met continue zon dat het land ineens extra troosteloos lijkt. We besluiten ons wat positiever in te stellen en genieten van de terugreis over allemaal smalle weggetjes en door kleine dorpjes.
Er zijn in de buurt nog wel wat plaatsen die we willen bezoeken, maar wanneer we horen dat het weer in het binnenland beter is, bedenken we dat we de dag erop eerst maar eens moeten verkassen. Plaatsen als Coimbra en Conimbriga kunnen we ook wel vanuit onze nieuwe standplaats bezoeken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven