Lies & Teije's reis website

Op eigen houtje door Lissabon


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 30 juni

Portugal, zomer 2001, op eigen houtje door Lissabon

Praça da Comercio, LissabonMet de stadsbus vertrekken we 's ochtends vanaf de camping naar het centrum. De camping ligt in een groot park, ruim 5 kilometer van het centrum af. We zullen nog genoeg gaan lopen vandaag, vandaar de bus. Bij Rossio, het drukke centrum van de stad stapten we uit. Terwijl we eerst eens richting Taag lopen, is het goed te zien dat dit gedeelte van de stad heel ruim is opgezet en vol monumenten, pompeus bijna. Een groot deel van het centrum (zoals het plein Rossio) is op de schop wegens bouwwerkzaamheden.
Maar de monumenten komen ons even de neus uit, en we gaan gewoon wat wandelen. Te voet doorkruisen we de stad alle kanten (en heuvels) op.
De Elevador de Santa Justa, Lissabon Zicht op het centrum van LissabonMet de Elevador de Santa Justa (rechts) konden we alleen maar op en neer: de verbindingsweg naar het erachter gelegen gedeelte van Lissabon is onbetrouwbaar verklaard en daarom afgesloten.
Vanaf de ruimte rond de lift hebben we een mooi uitzicht op het dal waarin het centrum van Lissabon ligt en de heuvels aan de andere kant waar het kasteel staat. Terug in de winkelstraat beneden wordt Teije voortdurend lastiggevallen door drugsverkopers. Vast vanwege z'n lange haar. Dreigementen om de politie erbij te roepen werken echter prima.
Trolleybus in LissabonDan gaan we maar met de tram omhoog tegen de westelijke hellingen op. Twee trammetjes die enkele honderden meters op en neer rijden. Dat kun je geen rondje om de kerk meer noemen... Zouden de chauffeurs de hele dag alleen op deze lijn rijden?
Zwembad bij de camping van LissabonNa enkele welverdiende rustpauzes en inheems voedsel vinden we dat we wel een goede indruk van Lissabon hebben en hoewel je natuurlijk nooit uitgekeken raakt in zo'n stad is het met ruim 30° toch geen pretje om langer dan 6 uur rond te sjouwen. Dus op naar de camping en het zwembad in.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven