Lies & Teije's reis website

Een korte rit naar Lissabon


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 28 juni

Portugal, zomer 2001, een korte rit naar Lissabon

Kurkeiken in het zuiden van PortugalWe hebben alle tijd van de wereld vandaag; de tocht naar Lissabon is ongeveer 250 km. en we mijden de snelwegen waar we kunnen. Terwijl we de Algarve uitrijden merken we dat de atmosfeer verandert. Alsof het felle van de hitte wat meer stoffig wordt. Ook de vegetatie verschilt en overal treffen we geschilde kurkeiken aan langs de weg, zoals hier op de foto.
We komen uiteindelijk Lissabon binnen over de beroemde 25 April-brug waarnaast ook een 28 meter hoog Christusbeeld op een sokkel van 82 meter hoog staat.We hebben een vrij duidelijke routebeschrijving naar de camping, maar verdwalen in eerste instantie nog behoorlijk op het wegennet van de stad zodat we onbedoeld al meer te zien krijgen dan we van plan waren. Wanneer we na een paar rondjes door het park op de camping komen, blijkt deze zeer luxe te zijn.
Op de camping in Lissabon Op de camping, LissabonWe vinden een mooi rustig plekje vlakbij een wasruimte- en toilettengebouw en vlakbij een meterkast waar we onze waterkoker aan kunnen hangen voor de koffie 's ochtends. In de schaduw van de bomen is het al wat koeler dan op de camping in Albufeira.
Het is al aan het einde van de middag en we besluiten 2 volle dagen uit te trekken voor Lissabon. Morgen willen we een tour maken door de stad zodat we in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgen en de dag erna nog wat op ons eigen houtje rondhangen. Nu gaan we ons bij het aanwezige zwembad eerst eens verdiepen in wat de reisboeken over Lissabon te melden hebben.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven