Lies & Teije's reis website

Een laatste rustdag in Albufeira


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 27 juni

Portugal, zomer 2001, een laatste rustdag in Albufeira

We hebben besloten nog één rustige dag hier door te brengen, maar dan wordt het toch echt wel tijd om verder te gaan; een beetje onze vakantie verlummelen aan het strand is niet echt de bedoeling, hoe lekker het ook is.
Strand bij AlbufeiraToch moeten we ook vandaag nog een paar uurtjes naar ons eigen plekje, een uitgebreid strand dat alleen bekend lijkt bij een klein groepje Portugezen. Na een stukje offroad buiten het dorp om en dan via een lange houten trap over de duinen. Het is er alle keren dat we hier zijn geweest lekker rustig.
Met Enrique en Monique in een bar's Middags rijden we nog meer offroad en het is verbazingwekkend om te zien hoeveel huizen, zeg maar villa's er in the middle of nowhere gebouwd zijn en worden, kompleet met zwembad van waaruit je de zee kan zien liggen. Geen raar plekje om je pensioen door te brengen.
Uiteraard treffen we Monique en Enrique nog op een terrasje en we merken dat de wind wat meer opsteekt en de temperatuur draaglijker wordt, hooguit nog 35°. Nog steeds een lekker temperatuurtje voor een koud biertje...
's Avonds gaan we nog heerlijk uit eten in het oude Albufeira aan het dorpsplein waar zigeuners hun waar proberen te slijten en de politie proberen te omzeilen. Verkopers stallen hun waar in een aantal seconden uit en wanneer ze gewaarschuwd worden door familieleden aan de hoeken van het plein, hebben ze de koopwaar ook zo weer ingepakt. Dit ritueel herhaald zich ettelijke malen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven